Andrea Mesarčíková Rôzne

Slováci stavili na výsledky parlamentných volieb státisíce eur

Slováci stavili na výsledky parlamentných volieb státisíce eur. Len v stávkovej kancelárii Niké natipovali tikety za približne 330.000 eur a v spoločnosti Fortuna vyše 100.000 eur.

Pre TASR to potvrdili prevádzkový riaditeľ Niké Roman Berger a bookmaker Fortuny Marián Varga.
„Tipovanie na voľby sa vždy stretáva s veľkým záujmom tipujúcich, keďže úspešnosť tipov je výrazne vyššia, ako pri športových podujatiach,“ uviedol Berger, podľa ktorého to dokazuje aj fakt, že Niké na výhrach vyplatila vyše 400.000 eur. Dodal, že Niké teda na výsledkoch volieb „prehrala“ 70.000 eur.
Vo Fortune bola situácia o čosi priaznivejšia. „Výsledok, ktorý sa odvíjal od toho, ako voľby skončili, bol pre nás zhruba taký, že na voľbách sme neprehrali,“ povedal Varga. V prospech spoločnosti bola podľa neho napríklad stávka na výšku volebnej účasti. „Mali sme stanovenú hranicu 58 percent a veľa ľudí tipovalo, že to bude menej. Tieto stávky boli v prospech nás. Takisto hendikepová stávka, že Smer porazí SDKÚ,“ priblížil bookmaker.
Dodal, že tipujúci zas vyhrávali na takých stávkach, v ktorých boli stanovené dvojice. „Napríklad, že SDKÚ-DS porazí KDH, SDKÚ-DS porazí SaS, KDH že bude mať viac hlasov ako SNS či SMK…,“ vymenoval niektoré zo stávok Varga.
Najvyššiu výhru vyplatila Fortuna tipujúcemu, ktorý cez internet stavil 100 eur na to, že ĽS-HZDS bude mať menej ako päť percent, SDKÚ-DS viac ako 14,5 percenta, SNS menej ako 7,5 percenta, SMK menej ako šesť percent a Most-Híd viac ako 5,5 percenta. Za túto stávku získal 1600 eur. Nižších výhier bolo podľa Vargu viac. Odniesli si ich aj niektorí tipujúci, ktorí stavili vyššie sumy. „Napríklad jeden tipujúci stavil 2000 eur a vyhral len nejakých 285 eur,“ ozrejmil.
V Niké sa z najvyššej výhry tešil tipujúci, ktorý svoj tiket za 5000 eur podal v pobočke v Senci. „Tipy na 1. miesto Smeru a víťazstvo SaS v dueli s KDH mu pri celkovom kurze 2,48 priniesli výhru vo výške 12.400 eur,“ priblížil Berger.
Najnižšie výhry sa podľa neho odvíjali od nízkych vkladov niektorých tipujúcich. „V ich prípade sa pohybovali prevažne na úrovni niekoľkých desiatok eur,“ poznamenal. Medzi najtipovanejšie stávky patrila stávka na volebnú účasť. „Jej výsledok však tipujúcich dosť prekvapil. Prevažná väčšina verila v účasť nižšiu ako 57,5 percenta,“ konštatoval Berger.
Doplnil, že vysokú úspešnosť stávkujúci dosahovali pri tipoch na víťazstvo Smeru, na to, že SaS sa umiestni do štvrtého miesta, SDKÚ získa menej ako 16,5 a SNS menej ako 7,5 percenta. „Úspechom tipujúcich sa končili aj tipy na zisk vyšší ako 8,5 percenta pre SaS, v dueloch medzi politickými zoskupeniami dominovali najmä súboje SDKÚ – KDH, KDH – SaS, SNS – SMK či SDKÚ, KDH, SaS, MOST – SMER,“ vymenoval prevádzkový riaditeľ Niké.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM