Iveta Hrabovská Krimi

Šlohli dopravnú značku, teraz sú stíhaní...

Od začiatku tohto roka vynaložilo Mesto na výmenu dopravného značenie približne 41 000 €. Vandalizmus však nemá hraníc. Na posledy odcudzili jednu značku dvaja Žilinčania, za čo im hrozí väzenie.

[blockquote]Pros­triedky, ktoré Mesto Žilina vynakladá každoročne na obnovu dopravného značenia predstavujú nie zanedbateľnú časť. V rámci zabezpečenia dopravnej bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky je údržba a obnova zvislých dopravných značiek mimoriadne dôležitou činnosťou, ktorú Mesto vykonáva. [/blockquote] //„Žiaľ, nájdu sa občania, ktorí si nevážia alebo si neuvedomujú dôležitosť dopravného značenia a úmyselne poškodzujú osadené dopravné značky a dopravné zariadenia. Škodia tak nielen sebe, ale všetkým obyvateľom mesta, či jeho návštevníkom,“ //povedal Pavol Čorba, hovorca mesta Žilina

Vandali šlohli značku[/size][/co­lor]

Príkladom je aj dopravná značke Zákaz vjazdu všetkých motorových vozidiel v oboch smeroch, ktorá bola nájdená pri ZŠ s materskou školou na Ulici sv. Gorazda. Za prečin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia, podľa príslušných paragrafov zákona, sú stíhaní dvaja Žilinčania. Týmto prečinom spôsobili Mestu škodu vo výške cca 165 €.

„Rád by som apeloval na všetkých občanov mesta Žilina, aby rešpektovali dopravné značky a hlavne ich nepoškodzovali v záujme nás všetkých. Zároveň môžu občania akékoľvek poškodzovanie dopravného značenia nahlásiť mestskej polícii na telefónne číslo 159 alebo štátnej polícii na číslo 158," uviedol primátor mesta Igor Choma.

Akcia policajtov na sídlisku: Chytili vykrádačov áut pri čine! [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.138576_Ak­cia-policajtov-na-sidlisku:-Chytili-vykradacov-aut-pri-cine!]TU[/link] Kuriozitka ožratej vodičky: S autom skončila na paneloch! [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.138503_Ku­riozitka-ozratej-vodicky:-S-autom-skoncila-na-paneloch!]TU[/lin­k]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM