Igor Petrík Futbal

Šláger dopadol nerozhodne: Šošoni remizovali s Trenčínom

Líder Fortuna ligy MŠK Žilina si na domácom štadióne zmeral sily s druhým AS Trenčín. Nedeľný zápas síce skončil remízou, no Šošoni majú stále štvorbodový náskok.

Ilustračný obrázok k článku Šláger dopadol nerozhodne: Šošoni remizovali s Trenčínom
Zdroj: TASR

V nedeľňajšom šlágri 21. kola slovenskej futbalovej Fortuna ligy 2014/2015 remizoval líder MŠK Žilina na domácom štadióne s druhým AS Trenčín 1:1. „Sošoni“ tak majú pred Trenčínom stále štvorbodový náskok.

Šláger tímov z čela tabuľka začal pred veľmi slušne zaplnenými tribúnami zostra. V 5. minúte zakončil po kombinácii s Lupčom tesne vedľa pravej žrde domáci Mihalík, o minútu kontroval na opačnej strane Bero, ktorého pokus skrotil na čiare Volešák. O chvíľu na to mal ideálnu pozíciu na hranici veľkého vápna Rabiu, ale strela mu nesadla. Rušnú štvrťhodinu okorenili nakoniec gólom domáci. Po faule Bera kopal priamy kop z 25 metrov Mihalík a strelou k pravej žrdi prekonal Šemrinca. Vyrovnanie mal na kopačke stopér Rundič, ale odrazenú loptu poslal do stredu brány a Volešák ju za čiaru nepustil. Tempo hry potom neupadlo, ale šance sa už tak často nerodili. Žilina hrala trpezlivo a snažila sa využívať chyby, aktívni hostia sa dostávali na dostrel, ale nie k strelám. Efektnou pätičkou to skúšal Rabiu, ale Volešáka nenachytal a do kabín šli spokojnejší hráči lídra.

Chvíľu po zmene strán vystrelil nebezpečne z diaľky tesne vedľa Lobotka a v 51. minúte musel na opačnej strane strelu Mihalíka vytlačiť nad bránu Šemrinec. Oba tímy potom na 20 minút síce nevypadli z tempa, ale šancí a vzruchu pred bránami bolo minimum. Až v 70. minúte sa dostal do sľubnej pozície Čmelík, no krížnu strelu poslal vysoko nad. Diváci sa tak bavili a zohrievali aspoň mexickými vlnami. V 79. minúte Čmelík svoju ďalšiu príležitosť zakončil lepšie a Šemrinec sa musel poriadne natiahnuť, aby jeho strelu k žrdi vyrazil do bezpečia. V 81. minúte sa do 16-tky vrútil Bero, Králik ho fauloval a hostia kopali penaltu. Volešák síce strelu Holúbka vyrazil, ale na dorážku už nemal nárok a Trenčania sa mohli radovať. O pár minút mohol striedajúci Mondek dokonca poslať svoj tím do vedenia, ale nedal, a tak si tímy delili po bode.

MŠK Žilina – AS Trenčín 1:1 (1:0)

Góly: 13. Mihalík – 82. Holúbek. Rozhodoval: Pavlík, ŽK: Káčer, Králik – Rundič, 6397 divákov.

Zostavy a striedania: Žilina: Volešák – Mabouka, Piaček, Králik, Letič – Pečovský – Čmelík, Lupčo (84. Škvarka), Káčer, Mihalík – William

Trenčín: Šemrinec – Čögley, Ramon, Rundič, Lawrence – Lobotka, Rabiu (66. Guba) – Van Kessel (87. Mondek), Bero, Holúbek – Edmond (46. Jairo)

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM