Iné športy

Skvelý záver karatistickej sezóny: Žilinčanom sa darilo

Karate klub Žilina májú za sebou historicky najúspešnejšiu sezónu. Spolu získali 202 medailí.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý záver karatistickej sezóny: Žilinčanom sa darilo
Zdroj: Karate klub Žilina

Uplynulý mesiac bol pre žilinských karatistov skutočne nabitý a prezentovali sa hneď na troch vrcholových svetových podujatiach.

Univerzitné majstrovstva Európy – Záhreb (Chorvátsko)

"V závere augusta sa v chorvátskom Záhrebe konali univerzitné majstrovstvá Európy v karate. Karate Klub AC UNIZA Žilina na nich reprezentovali Hana Kuklová a Eva Nováková, " informuje tréner Karate Klubu Žilina Ján Novosad.

Pre Žilinské karate šampionát znamenal sto percentný medailový zásah, keďže obe reprezentantky zhodne získali bronz.

Hana Kuklová sa presadila v individuálnej kategórii športového zápasu kumite žien do 55 kg a Eva Nováková vystúpila na bronzovú priečku v kumite teamov ako členka teamu žien SR.

Svetový pohár v karate mládeže – Umag (Chorvátsko)

Ešte o pár týždňov skôr sa taktiež v Chorvátsku konal svetový pohár mládeže.

V Umagu sa predstavili vekové kategórie od 10 do 21 rokov a na turnaji štartovala aj 8 členná výprava Žilinčanov.

Naši v obrovskej konkurencii predviedli viacero dobrých výkonov čo vyvrcholilo dvomi umiestneniami v prvej desiatke. V oboch prípadoch sa jednalo o najmladších, 10 ročných, pretekárov. Krásne siedme miesto vybojoval Martin Krempaský, ktorý mal v prvom kole voľný žreb a v druhom zdolal Čecha. Po následnej prehre so Španielom bojoval v repasáži. Tam zdolal súpera z Talianska a na záver prehral s Rusom.

Ešte o dve priečky vyššie vystúpil Alexander Bello, ktorý taktiež po voľnom žrebe zvíťazil v druhom kole nad Jordáncom. V treťom kole však už nestačil na neskoršieho víťaza z Portugalska a v zápase o bronz žiaľ ani na Angličana Alena Reece.

Svetový pohár K1 serie A – Montreal (Kanada)

Naše reprezentantky Hana Kuklová a Sarah Hrnková štartovali tiež na svetovom pohári seniorov v kanadskom Montreale. „Hrnkovej sa tento krát nedarilo a prehrala v prvom kole so skúsenou fínskou reprezentankou Emou Aaronen. Hana Kuklová zdolala v prvom kole Čilanku Astudillo Aros Tihare, no v druhom kole už nestačila na Číňanku Ding Jiamei, ktorej patrí 23. priečka vo svetovom rebríčku,“ doplnil Novosad.

Karate Klubu AC UNIZA Žilina má za sebou histrocky najúspešnejšiu sezónu. Žilinčania získali vo všetkých vekových kategóriách spolu až 202 cenných kovov a po prvý krát prekonali magickú hranicu dvoch stoviek.

Zdroj: Karate klub Žilina
Zdroj: Karate klub Žilina
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM