Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Silvester v Žiline: Ohňostroj o polnoci nečakajte, kedy teda?

Koniec roka je tu, čo nevidieť. Mesto nechystá zábavný program, ohňostroj však Žilinčania uvidia. Kedy to bude?

Ilustračný obrázok k článku Silvester v Žiline: Ohňostroj o polnoci nečakajte, kedy teda?
Zdroj: Dnes24.sk

Sviatočná nálada je v plnom prúde, vstúpili sme do adventu. Na vianočných trhoch sa stretávame s priateľmi, známymi či rodinou. Mesto je plné ruchu a príprav na Vianoce. Aký však bude tohtoročný Silvester?

Podľa hovorcu Radnice Pavla Čorbu, mesto Žilina ani tento rok neplánuje z dôvodu bezpečnosti špeciálny silvestrovský program. „Budú však otvorené stánky s občerstvením na Vianočných trhoch, keďže predajcovia občerstvenia si mohli predĺžiť predaj do utorka 2. januára 2018,“ informoval Čorba.

„Pre Žilinčanov a návštevníkov mesta je pripravený Novoročný ohňostroj, ktorý bude odpálený v pondelok 1. januára 2018 o 18.00 hod. zo strechy Mestského divadla Žilina, aby sa naň mohli prísť pozrieť aj menšie deti,“ hovorca mesta.

„Zmenu termínu ohňostroja sme riešili najmä z dôvodu podnetov od občanov, ktorí mali záujem vidieť ohňostroj, ale hodina (polnoc) im nevyhovovala. Išlo nielen o rodičov malých detí, ale aj o starších ľudí. Preto sme zmenili ohňostroj zo Silvestrovského na Novoročný. Podnety sa týkali najmä neskorej hodiny – ľudia zvyčajne na polnočný prípitok počkajú, ale doma, v kruhu rodiny. Chceli sme teda vyjsť v ústrety a dať možnosť, aby ohňostroj mohli sledovať aj menšie deti a starší ľudia. Minulý rok sa nám to osvedčilo, takže pokračujeme v tom aj tento rok,“ doplnil Pavol Čorba.

Na záver hovorca upozornil, že na území mesta Žilina je zakázané používať pyrotechnické výrobky kategórie F2 a F3 s výnimkou Silvestra a Nového roka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM