Jozef Legéň Kultúra

Short Waves : Stanica Záriečie predstaví festival krátkych poľských filmov

5 ročník festival Short Waves, zamieri znovu do Žiliny. Na stanici Záriečie bude možné vidieť to najlepšie z krátkometrážnych poľských filmov.

Ilustračný obrázok k článku Short Waves : Stanica Záriečie predstaví festival krátkych poľských filmov
Zdroj: Dnes24.sk

Už 9. apríla sa na Stanici Záriečie v Žiline predstaví kolekcia 9 poľských krátkych filmov sa predstaví vo viac ako ako päťdesiatich mestách Európy. Podujatie však neminie ani Slovensku, filmoví nadšenci budí môcť vzhľiadnúť snímky v Žiline a Bratislave. Aj počas piateho ročníka festivalu budú udelené dve ceny. Víťaz diváckeho hlasovania (volia aj diváci na Stanici) získa Grand Prix a 2 400 € a víťaza Short Waves Pro a 1 200 € vyberie medzinárodná porota. Festival predstaví širokú škálu filmových techník so zameraním na profesionalitu prevedenia. Festival pripravuje združenie Ad Arte vďaka podpore Poľského inštitútu.

Zoznam snímok, ktoré budú môcť diváci vzhľiadnuť : koláž Photon od Alexander Pawlik, videoklip Shape dua Katarzyna Kijek a Przemysława Adamskeho, animovaný dokument The Governance of Love Adely Kaczmarek, plastická animácia Sponge Ideas Kataríny Nalewajk a Pauliny Szewczyk, dráma The Guardians Krzysztofa Szota, hraný film All Souls’ Day Aleksandry Terpińsky, animácia Toto Zbigniewa Czapla, literárny film To Love Life Piotra Bosacki a sociálny príbeh A memory of last summer Kuba Gryżewski a Iva Krankowski.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM