Marcel Mojžiš Rôzne

Výstraha pre vodičov v našom okrese: Na cestách si dajte pozor na snehové jazyky a záveje!

Meteorológovia varujú náš okres pred snehovými jazykmi a závejmi. Tie vám môžu miestami poriadne znepríjemniť cestu, majte preto oči na stopkách.

Ak sa chystáte cestovať, dajte si pozor. Typicky zimné počasie v týchto dňoch panuje aj v našom okolí, čo znamená pre vodičov o starosť pri šoférovaní navyše. Meteorológovia varujú šoférov v našom okrese pred snehovými jazykmi a závejmi, ktoré sa môžu miestami vytvárať na vozovkách.

Snehové jazyky a záveje sa môžu tvoriť po celý deň až do šiestej hodiny večer. Slovenský meteorologický ústav (SHMÚ) preto vydal pre náš okres výstrahu prvého stupňa. „V okrese sa miestami očakáva tvorba snehových jazykov a závejov. Ich tvorba predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výskyt snehových jazykov a závejov je v danej ročnej dobe a oblasti bežný,ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ informujú odborníci na webovej stránke SHMÚ.

V takýchto prípadoch odporúča maximálne zvýšiť opatrnosť na vozovkách aj polícia. Najdôležitejšie je znížiť rýchlosť a zvýšiť vzdialenosť medzi vozidlami. Treba sa na šoférovanie sústrediť a nerozptyľovať sa inými činnosťami.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM