Barbara Dallosová Šport

Sezóna očami trénera Labdavského: Družstvo má skvelý potenciál, niečo mu však chýba

Družstvo starších žiačok AC UNIZA ukončilo sezónu. Podľa trénera žilinských talentov sa baby s možnosťami popasovali, ako najlepšie vedeli.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna očami trénera Labdavského: Družstvo má skvelý potenciál, niečo mu však chýba
Zdroj: AC UNIZA

Volejbalové družstvo starších žiačok (U16) AC UNIZA sa v tejto sezóne predstavilo v súťaži Oblastných Majstrovstiev SR Stred. Ambície tímu, ktorého polovica sa aktívne podieľala na hre a výsledkoch kadetiek (U18) a druhá polovica je ešte len na ceste k volejbalu z kategórie mladších žiačok (U14), sa podľa trénera Vladimíra Labdavského počiatkom sezóny stanovovali ťažko

Problémom je počet hráčok

Vedenie klubu si nakoniec za hlavný cieľ vytýčilo boj o postup do štvorky. ,,To v danej súťaži, hranej v osemčlennom formáte, znamenalo pobiť sa o postup do vôd, ktoré nehrozia vypadnutím, ale aj ponúkajú možnosť hrať minimálne o krajské medaily," hovorí o prvotnej stratégii Labdavský.

Ako pokračoval, reálna sezóna ukázala, že družstvo má skvelý potenciál, ale chýba mu kvantita. Žilinský tím jednoducho nemá dostatočný počet hráčok na samostatnú prípravu kolektívu.

,,Dievčat bolo málo, čo je v tejto vekovej kategórii problém väčšiny zúčastnených družstiev. Napriek tomu sa pobili o čo najlepšie umiestnenie v súťaži," hodnotí tréner.

Zmena plánu

Napokon sa však ukázalo, že méta prvej štvorky je pre žilinské staršie žiačky nedosiahnuteľná. Ako vysvetlil Labdavský, s umiestnením znamenajúcim účasť v nadstavbe o 5. – 8. miesto sa dievčatá začali sústrediť na boje v kategóriách, v ktorých sa dal dosiahnuť reálny úspech (mladšie žiačky, ppríp. kadetky) a v kategórii starších žiačok si elegantne ustrážili pozíciu, v ktorej zabezpečili bezproblémovú účasť v kategórii aj svojim nasledovníčkam.

,,Konečné šieste miesto nie je úspechom, no ani neúspechom. Je odzrkadlením možností, ktoré kolektív mal, a určite sa nemá začo hanbiť. Dokonca, z hľadiska kvantity, hráčky si zaslúžia ocenenie, že v tak nízkom počte dokázali odohrať súťaž so cťou a ešte byť nápomocné v ostatných kategóriách," uzatvára svoj pohľad na uplynulú sezónu tréner.

Na fotke: Dolný rad zľava: Zuzana Čurná, Mária Kozáčková, Simona Cigániková, Ema Prekopová, Nina Páchniková. Horný rad zľava: Vladimír Labdavský (tréner), Zuzana Gecíková, Terézia Líšková, Adela Prekopová (kapitánka družstva), Nikola Sobeková. Chýbajú: Miroslava Hulinová, Zuzana Valová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM