Tlačové správy Tlačové správy

Šetrite čas pri zakladaní firmy

Mladý začínajúci podnikateľ je plný ideálov, teší sa na vlastný podnik, nevie sa dočkať, ako si konečne vyhrnie rukávy a pustí sa do toho.

Ilustračný obrázok k článku Šetrite čas pri zakladaní firmy
Zdroj: TASR

Až do chvíle, kým nemusí podstúpiť byrokratický kolotoč slovenských úradov kvôli založeniu svojej firmy. To, čo sa v Estónsku dá vybaviť za pár minút z domu cez internet, to na Slovensku trvá približne 14 dní. Dva týždne neustáleho behania po úradoch, vyplňovania formulárov a spoznávania ochoty štátnych úradníkov. Chcete sa tomu vyhnúť? Dá sa to. Že ako? Takto.

Nechajte založenie na odborníkov

Nechce sa vám podstupovať celý tento proces a chcete využiť tento čas efektívnejšie? Využite na založenie sro služby externej spoločnosti, ktorá sa o všetko postará, vás to bude stáť iba zopár podpisov a jednu návštevu daňového úradu. Nebudete musieť vyplňovať žiadne formuláre, vystáť žiadne nekonečné rady na úrade a využijete svoj čas oveľa efektívnejšie. Odborníci z tejto firmy pre vás založia eseročku presne podľa vašich požiadaviek. Spoločnosť s ručením obmedzeným na kľúč.

Chcete podnikať do 24 hodín?

Ak nechcete čakať dva týždne, kým bude vaša novozniknutá spoločnosť pripravená k podnikaniu, môžete využiť aj predaj spoločností. O čo ide? Jednoducho si kúpite už založenú spoločnosť, vďaka ktorej budete môcť začať podnikať už do 24 hodín. Aké firmy máte na výber? Kúpiť si môžete ready made spoločnosti, ktoré boli založené za účelom ďalšieho predaja, takže nemajú žiadnu obchodnú históriu. Potom si môžete kúpiť účtovne vyčistené firmy s obchodnou históriou alebo aj fungujúce firmy generujúce tržby či dokonca aj zisk. Samozrejme, že pri týchto je cena vyššia.

Okrem času šetrite aj peniaze

Ak platí, že čas sú peniaze, akurát ste ušetrili veľa peňazí. Ale aj peniaze sú peniaze, a tak môžete ušetriť ešte viac, keď znížite výdavky vašej firmy. Kupujte výhodný toner HP CF283a, nainštalujte si do kancelárie úsporné LED osvetlenie, používajte recyklovaný papier alebo optimalizujte počet zamestnancov, nikdy sa však nesnažte ušetriť peniaze na svojich zákazníkoch. Síce by ste nachvíľu ušetrili, no z dlhodobého hľadiska to je samovražda.

foto: ilustračná

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM