Michal Demjanovič Futbal

Šestica Šošonov predo dvermi do reprezentácie: Šanca v dvoch zápasoch

V nominácii Slovenska na prípravné stretnutia s Ugandou a Švédskom, figuruje až 6 Šošonov! Kozák tak má možnosť otestovať výkonnosť širšieho kádra.

Ilustračný obrázok k článku Šestica Šošonov predo dvermi do reprezentácie: Šanca v dvoch zápasoch
20
Galéria
Zdroj: TASR

V Senci absolvovali reprezentanti jednu tréningovú jednotku. V utorok sa v dvoch skupinách presunú letecky zo Schwechatu do dejiska herného sústredenia v SAE. Od utorka tak absolvujú tréningový kemp v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch (3. – 12. januára 2017) a dva medzištátne prípravné zápasy proti Ugande (8. 1.) a Švédsku (12. 1.). V SAE sa predstaví tzv. ligový výber SR zložený predovšetkým z hráčov slovenskej Fortuna ligy, poľskej Ekstraklasy a najvyššej českej súťaže.

Kozák: Pre hráčov to bude veľká škola

V nominácii neostali nepovšimnuté ani výborné výkony šošonov, a tak v Abú Zabí uvidíme až šesticu žltozelených. V obrane figurujú mená Denis Vavro, Martin Králik a Jakub Holúbek. V strede poľa si vyslúžili výbornými výkonmi nomináciu Filip Hlohovský a Michal Škvarka. Svojej šanca sa dočkal aj Miroslav Káčer, ktorý bol pôvodne nominovaný len ako náhradník.

Tréner prezradil, že kapitánom výberu bude jeden z trojlístka Martin Dúbravka, Filip Hlohovský, Roman Gergel.

Slovenský kouč konfrontáciu s africkým tímom pripravujúcim sa na kontinentálny šampionát víta. „Som rád, že sa podarilo vybaviť tohto súpera. Pre týchto chlapcov to bude veľká škola,“ poznamenal Kozák pre oficiálny web Fortuna ligy.

Nominácia Slovenska na stretnutia s Ugandou a Švédskom:

brankári: Martin Dúbravka (Slovan Liberec), Adam Jakubech (Spartak Trnava), Michal Šulla (FK Senica)

obrancovia: Martin Šulek (AS Trenčín), Juraj Kotula (Slovan Bratislava), Denis Vavro, Martin Králik, Jakub Holúbek (všetci MŠK Žilina), Ján Krivák (ŽP Šport Podbrezová), Dominik Kružliak (MFK Ružomberok), Matúš Čonka (Spartak Trnava)

stredopoliari: Patrik Mišák, Dávid Guba, Roman Gergel (všetci Termalica Nieciecza), Miroslav Káčer, Filip Hlohovský, Michal Škvarka (všetci MŠK Žilina), Martin Bukata (Piast Glivice), Tomáš Huk (DAC Dunajská Streda), Filip Oršula (Slovan Bratislava), Jakub Paur (AS Trenčín)

útočníci: Tomáš Malec (Lilleström SK), Pavol Šafranko (ŽP Šport Podbrezová)

Foto: ilustračné

Žilinskí futbalisti v OBRAZOCH
20
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM