Barbara Dallosová Správy

Séria koncertov v sviatočnom duchu: Hudobný advent v Žiline bude online

Pandémia prekazili plány s vianočnými trhmi v centre Žiliny. Predsviatočnú kultúru to však nezastaví a vystúpenia si vychutnáme z pohodlia domova.

Ilustračný obrázok k článku Séria koncertov v sviatočnom duchu: Hudobný advent v Žiline bude online
Zdroj: TASR

Projekt Hudobný advent Žilina 2021 pripravilo mesto v spolupráci s kultúrnymi inštitúciami a Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Malá Fatra. Po premiére v minulom roku sa budú môcť priaznivci umenia opäť tešiť na predstavenia žilinských interpretov v ďalšom ročníku, ktorý začne 28. novembra o 20.00 hod. koncertom Štátneho komorného orchestra. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Sériu vystúpení budú môcť Žilinčania sledovať na YouTube kanáli Mesta Žilina, v Televízii RAJ a Televízii Severka.

Predvianočné podujatie v online forme má byť aspoň nejakým zadosťučinením, keďže mesto muselo kvôli zlej pandemickej situácii zrušiť vianočné trhy s programom i samotný ambulantný predaj. Stánky sa tak na žilinských námestiach neotvoria vôbec.

„Teším sa, že môžeme Žilinčanom aj tento rok sprostredkovať koncerty a predstavenia našich umelcov a hudobníkov. Pestrý program Hudobného adventu opäť sľubuje príjemný umelecký zážitok. Hoci sme v Žiline museli tento rok pod tlakom aktuálnej epidemickej situácie a opatrení vianočné trhy s kultúrnym programom opäť zrušiť, chceme spríjemniť sviatočné obdobie aspoň v našich domovoch. Verím, že projekt Hudobný advent bude, podobne ako v minulom roku, pozitívne prijatý divákmi i interpretmi,“ povedal primátor Peter Fiabáne.

Program Hudobného adventu 2021

  • 28.11. o 20.00 hod­. – Štátny komorný orchester Žilina
  • 5.12. o 20.00 hod. – Žltá čiara, Mestské divadlo Žilina
  • 12.12. o 20.00 hod­. – Adventure Strings & Barbora Švidraňová
  • 19.12. o 20.00 hod­. – Arzén
  • 23.12. o 20.00 hod­. – Vianočný koncert pre mesto Žilina

Odvysielaný program bude na YouTube Mesta Žilina dostupný do 9. januára 2022. Termín a čas repríz v Televízii RAJ a Televízii Severka nájdu záujemcovia na ich internetových stránkach.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM