Samospráva

Seniori z celého kraja ukázali svoj talent

Štvrtý ročník kultúrno-spoločenského podujatia Domov domovu sa i tento rok niesol v znamení spevu, hudobných vystúpení a srdečnej atmosféry.Podujatie bolo určené pre všetkých seniorov v domovoch sociálnych služieb, ktorých zriaďovateľom je ŽSK.

Ilustračný obrázok k článku Seniori z celého kraja ukázali svoj talent
Foto: Iveta Hrabovská

Úcta k seniorov je namieste v každej situácii a práve ona je nosnou myšlienkou podujatia Domov domovu. V programe, ktorý pripravili klienti z 18 domovov sociálnych služieb v regiónoch Liptov, Kysuce, Orava, Horné Považie a Turiec, nechýbali ukážky regionálnych piesní, tancov a divadelných scénok.

„Klienti našich zariadení vítajú možnosť stretnúť sa a podeliť sa o svoj talent a nadanie. Snažíme sa vytvárať im možnosti kultúrne prežívať jeseň života,“ povedal predseda ŽSK Juraj Blanár.

Začiatok s valaškou

Tohtoročné podujatie Domov domovu sa konalo v krásnej hornooravskej obci Zákamenné a zaťatím valašky do pňa ho slávnostne otvoril podpredseda ŽSK Jozef Štrba. Po Zariadení pre seniorov a domove sociálnych služieb M. R. Štefánika v Čadci, ktoré bolo organizátorom 1. ročníka v roku 2009, usporiadal 2. ročník podujatia Domov sociálnych služieb a zariadenie pre seniorov Horelica.

Štafetu prebralo Zákamenné

Tretí ročník bol v réžii jubilujúceho Centra sociálnych služieb Trojlístok v Ružomberku, od ktorého prebral štafetu práve Domov sociálnych služieb a zariadenie pre seniorov Zákamenné.

„Toto podujatie sa tradične organizuje v mesiaci október, kedy vzdávame úctu tým skôr narodeným. Chceme ukázať, koľko úžasných a aktívnych seniorov žije v našich zariadeniach. Snažíme sa pre nich vytvárať podmienky skutočného domova, za čo patrí veľká vďaka zriaďovateľovi – Žilinskému samosprávnemu kraju, ako aj všetkým zamestnancom pracujúcim v týchto zariadeniach, nakoľko ide o veľmi namáhavú a zodpovednú prácu,“ uviedla riaditeľka DSS a ZPS Zákamenné Adriana Adamicová.*** „Prajem všetkým klientom nech sú dni ich zrelého veku prepletené vďačnosťou nás všetkých a jeseň ich života plná plodov, krásny pokoja a slnka,“*** dodala Adamicová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM