Soňa Vanovčanová Kultúra

Sedmička TOP podujatí v Žiline: Užite si predĺžený víkend

Očakávané chvíle voľna sú za dverami a predĺžený víkend ponúka rôzne možnosti. Žilina bude v nasledujúcich dňoch nabitá akciami, stačí si vybrať z našej TOP ponuky.

Ilustračný obrázok k článku Sedmička TOP podujatí v Žiline: Užite si predĺžený víkend

Divokej Bill – Tsunami tour 2017

Štvrtok, 17. novembra, 20.00 hod., Smer Music Bar

Na jeseň 2017 sme si pre Vás pripravili lahôdku v podobe českých chlapcov z kapely Divokej Bill (OFFICIAL).

Harmonogram:

  • 17:30 – vstup pre V.I.P.
  • 19:00 – vstup pre verejnosť
  • 20:00 – 20:50 – support
  • 21:20 – 22:XX – Divokej Bill

Lampiónový sprievod: Svetlušky

Piatok, 17. novembra 2017, 16:30 hod., Lietavská Lúčka, Dom kultúry

Ulice Lietavskej Lúčky opäť rozžiarime v lampiónovom sprievode. Pripravené sú lampióny s bezpečnými svetielkami, odmena, občerstvenie i tradičný ohňostroj.

Folklór: Len tak – FS Rozsutec & Balkansambel

Sobota, 18. novembra, 16.00 hod., Mestské divadlo

Žilinský folklórny súbor Rozsutec majstrovsky prezentuje prekrásny slovenský folklór, pričom svojím širokým repertoárom pokrýva takmer celé územie Slovenska. Tento rok uvádza nový projekt spolupráce s úspešnými umeleckými telesami v programe „Len tak…“. Prečo „len tak“ nespojiť dve príťažlivé telesá a neukázať divákom nezvyčajné spojenie rôznych štýlov a žánrov.

Tentokrát to bude Balkansambel, zoskupenie slobodomyseľných muzikantov. Ich pružným balkánskym rytmom neodolá azda nikto. A neodolali im ani Rozsutčiari.

Koncert: TKX – krst albumu Zvenss

18. novembra, 21:00 hod., ★enjoyclub

Zoskupenie TKX sa vracia opať v plnom nasadení, v podobe nového albumu Z Východnej Európy na strechu sveta. Pri tejto príležitosti sa bude konať JEDINÝ krst pre SK, a to v klube ENJOY[ZA]!

Účinkujúci: Tesla, Dj Sven, HAARP, KOMANDER

Hlbokomorské rozprávky

Sobota, 18. novembra, 18:00 hod., Bábkové divadlo Žilina

Predstav si vodný svet pod morskou hladinou. A úplne dole, morské dno. Žije tam jedna Ryba – ryba Biba s polámanými zubami a had Rado, ktorému sa stále kazí lampáš… Inscenácia Hlbokomorské rozprávky vznikla adaptáciou rovnomennej rozprávkovej knihy známej slovenskej spisovateľky Moniky Kompaníkovej a je určená všetkým, ktorí chcú spoznať nielen hlbokomorský svet, ale predovšetkým silu skutočného, hlbokého priateľstva. Ako aj to, aká dôležitá je pomoc druhým a schopnosť vyrovnať sa s handicapom. Mnohými cenami ovenčený knižný bestseller po prvýkrát na javisku!

Dramatizácia a réžia: Zoja Zupková
Hrajú : súbor Bábkového divadla Žilina

Veková vhodnosť: 6+

Sláva Daubnerová: Solo lamentoso

19. novembra, 19:00 hod., Mestské divadlo

Neskutočný príbeh podľa skutočnej udalosti, ktorá sa pred časom objavila v médiách. Spievajúci dom v Štúrove, z ktorého sa roky ozývala hlučná operná hudba, inšpiroval režisérku Slávu Daubnerovú k vytvoreniu divadelnej hry nominovanej na dve ocenenia DOSKY 2016.

Solo lamentoso je nezvyčajným príbehom ženy, ktorá sa zabarikádovala vo svojom dome a terorizovala obyvateľov Košútovej ulice v Štúrove krutým spôsobom. Neuveriteľných 14 rokov od šiestej hodiny ráno do desiatej hodiny večer púšťala dokola jednu a tú istú opernú áriu tenoristu Placida Dominga.

Autor, réžia, účinkuje: Sláva Daubnerová
Scéna a kostýmy: Sláva Daubnerová
Choreografia: Renata Ptačin
Hudba a zvukový dizajn: Matej Gyárfáš
Svetelný dizajn: Slavomír Šmálik
Svetlá: Ján Ptačin
Zvuk: Boris Adamčík
Hlasy do predstavenia nahovorili: Sláva Daubnerová, Petra Vajdová, Ján Gallovič
Produkcia: Zuzana Sehnalová
Foto z predstavenia: Jakub Gulyás

Dĺžka predstavenia: 1 hodina

Diamond Terrifier (US)

Nedeľa, 19. novembra, 20:00 hod., Stanica Žilina-Záriečie

Sam Hillmer aka Diamond Terrifier je skladateľ, saxofonista, DJ, kurátor, vizuálny umelec a v neposlednej rade výrazná osobnosť newyorského „downtownu“ a tamojšej noise-jazzovej a experimentálnej scény. Dobre známy je predovšetkým ako zakladateľ a kľúčová postava brooklynského avantgardného zoskupenia ZS (mali ste možnosť vidieť aj na Stanici).

Hillmerova sólo inkarnácia Diamond Terrifier je typický kozmopolitný a post-žánrový projekt, ktorého filozofia spočíva hlavne v pozitívnej zvukovej deštrukcii a manipulácii. Hillmer sa venuje najmä zvukovým textúram a hladinám. Skrz rozšírený register hráčskych techník a podporou elektroniky sofistikovane vrství a manipuluje heterogénne zvukové svety s prvkami free-jazzu, noise, ambientu, drone music, euforického popu či minimalizmu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM