Zuzana Gadušová Správy

Schválne si tipnite: Ktorý uchádzač o post primátora Žiliny je kráľ Facebooku?

Oficiálnych kandidátov na primátora nášho mesta Žilina by malo byť do novembrových volieb miminálne sedem. Všetci sú aktívni na sociálnych sieťach. Pozreli sme sa na to bližšie!

Ilustračný obrázok k článku Schválne si tipnite: Ktorý uchádzač o post primátora Žiliny je kráľ Facebooku?
Zdroj: Webnoviny.sk

Sociálne siete sú stále novodobý fenomén, ktorý zasiahol už kadekoho. Kým ešte pred pár rokmi o nich počul len málokto, dnes už naopak stretnete len málokoho, kto nemá konto na takom Facebooku. Práve ten zasiahol aj oblasť politiky a stal sa obľúbeným nástrojom komunikácie s voličmi. Pozreli sme sa, ako veľmi sa snažia, alebo aj nesnažia, komunikovať s verejnosťou prostredníctvom sociálnych sietí žilinskí kandidáti na post hlavy mesta.

Momentálny primátor mesta Žilina, Igor Choma, je síce na Facebooku aktívny, ale zverejnené údaje nemá. Takže ho nedokážeme do nášho rebríčka kráľa sociálnych sietí zaradiť. Náš rebríček – zoradený podľa počtov tzv. lajkov – bude mať teda šesť postov.

Na poslednom mieste je zatiaľ podnikateľ Štefan Comorek s počtom facebookových palcov nahore 63. Vzostupne je ďalším v poradí Martin Barčík z politickej strany SDKÚ-DS. Na svojej stránke má 706 lajkov.

Štvrté miesto patrí nezávislému kandidátovi Róbertovi Kaššovi, ktorého kliklo 1047 ľudí. Ďalším nezávislým kandidátom by mal byť Igor Ryban a má tretie miesto s 1268 palcov nahor. Na druhom mieste je Peter Belinský za KDH. Jemu facebookovu stránku lajkovalo už dokopy 1940 ľudí. Prvé miesto obsadil bývalý exšéf SNS Ján Slota, s počtom kliknutí like, 2956.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM