Barbara Dallosová Rôzne Správy

Saul, Lia či Aiska: Žilinčania dávali bábätkám aj nevšedné mená

Aj mená podliehajú trendom. Zisťovali sme, po akých krstných menách siahali žilinskí rodičia v uplynulom roku najčastejšie aj aké zvláštne výbery zaznamenali na matrike.

Ilustračný obrázok k článku Saul, Lia či Aiska: Žilinčania dávali bábätkám aj nevšedné mená
Zdroj: TASR

Minulý rok sa v Žiline narodilo 1 738 detí, z ktorých bolo 859 dievčat a 879 chlapcov. Oproti roku 2018 je to o 207 detí viac. Inrormácie poskytol hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Aj mená podliehajú trendom. Pozreli sme sa teda na voľby, ktoré boli v uplynulom roku medzi žilinskými rodičmi najobľúbenejšie. Najpopulárnejšie mená pre dievčatká boli Karolína, Sofia, Eliška a Ema. Medzi chlapcami bodovali Jakub, Adam, Michal či Samuel.

Nie všetci rodičia siahali po klasike. Podľa Miškovčíka sa v roku 2019 v Žiline narodili aj chlapci s menami Rafael, Ryan, Saul, Sven, alebo Natan. Medzi nevšednými menami dievčat sa objavili Eliza, Tamia, Erina, Lia či Aiska.

,,Už niekoľko rokov sa na radnici mesta Žilina a Mestskom úrade v Žiline konajú uvítania detí do života, na ktorých primátor osobne víta malých Žilinčanov a Žilinčanky. V minulom roku sa uskutočnilo 9 týchto podujatí, ktorých sa zúčastnilo spolu 150 detí. V roku 2019 sa konali aj tradičné stretnutia žilinských jubilantov, ktorí oslávili okrúhle životné jubileum – 70, 75, 80, 85, 90 a viac rokov. Primátor mesta Žilina osobne zablahoželal na žilinskej radnici počas 4 takýchto akcií spolu 106 jubilantom," dodáva Miškovčík.

Nenechajte si viac ujsť novinky zo Žiliny a okolia a sledujte nás aj na FB.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM