Jozef Legéň Šport

Saganovi v stúpaní došli sily: Valónsky šíp vyhral Moreno

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil na stredajšej klasike Valónsky šíp dvanáste miesto. Z víťazstva sa tešil Španiel Moreno, Sagan za ním zaostal o osem sekúnd.

Ilustračný obrázok k článku Saganovi v stúpaní došli sily: Valónsky šíp vyhral Moreno
Zdroj: TASR

Včerajší víťaz pretekov Španiel Daniel Moreno z tímu Kaťuša dosiahol čas 4:52:33 h. Druhú pozíciu obsadil na pretekoch z Binche do Huy, ktoré merali 205 km, Kolumbijčan Sergio Henao z družstva Sky a tretí skončil jeho krajan Carlos Betancur (AG2R La Mondiale), obaja mali na víťaza trojsekundové man­ko.

O víťazovi 77. ročníka populárnych pretekov v Belgicku sa rozhodlo v záverečnom stúpaní na Mur de Huy 1,5 km pred cieľom. Slovák z tímu Cannondale Sagan sa držal na druhej pozícii, ale v záverečných stovkách metrov „vytuhol“ a dostalo sa pred neho viacero špičkových jazdcov.

Sagan zaostal za víťazom o osem sekúnd a jeho najväčším úspechom v tejto sezóne je víťazstvo na belgickej klasike Gent – Wevelgem, ktoré dosiahol 24. marca. Dvadsaťtriročný Žilinčan Peter Sagan bol jediný slovenský súťažiaci zástupca na tohtoročnom Valónskom šípe a jeho najväčším úspechom v tejto sezóne je prvenstvo na pretekoch Gent – Wevelgem.

„Keďže som v predchádzajúcich pretekoch na Amstel Gold dostal kŕče, rozhodli sme v tíme, že nebudeme ťahať. Dnes bolo opäť teplo a v záverečnom kopci som už akosi ‚odišiel‘ a jazdci predo mnou boli na tom lepšie ako ja. Súťažím už dlho, takže už prišla aj únava. Prvá časť klasík mi však sadla skvele, aj výsledkovo super vyšla, takže som spokojný s výkonmi i umiestneniami. Teraz si trochu oddýchnem a najbližšie sa predstavím v máji v zámorí na pretekoch Okolo Kalifornie,“ sprostredkoval slová slovenského cyklistu Petra Sagana jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

Video zo záverečného stúpania si môžete pozrieť tu.

Valónský šíp 2013 – výsledky (Binche – Huy, 205 km):

  1. Daniel Moreno (Šp.) Kaťuša 4:52:33 h
  2. Sergio Henao (Kol.) Sky
  3. Carlos Betancur (Kol.) AG2R La Mondiale
  4. Daniel Martin (Ír.) Garmin
  5. Michal Kwiatkowski (Poľ.) Omega Pharma-Guick Step – všetci +3 s
  6. Joaquim Rodríguez (Šp.) Kaťuša
  7. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar
  8. Igor Antón (Šp.) Eustkaltel-Euskadi
  9. Bauke Mollema (Hol.) Blanco
  10. Rinaldo Nocentini (Tal.) AG2R La Mondiale
  11. Gianpaolo Caruso (Tal.) Kaťuša

12. PETER SAGAN (SR) Cannondale – všetci +8

Rebríček UCI:

1. Fabian Cancellara (Švajč./RadioShack) 351 b. 2. Peter SAGAN (SR/Cannondale) 312 3. Richie Porte (Austr./Team Sky) 200 4. Nairo Quintana (Kol./Movistar) 182 5. Joaquim Rodriguez (Šp./Katuša) 166 6. Sergio Henao (Kol./Team Sky) 164 7. Daniel Martin (Ír./Garmin) 147 8. Sylvain Chavanel (Fr./Omega Pharma – Quick-Step) 142 9. Greg Van Avermaet (Belg./BMC Racing) 140 10. Michal Kwiatkowski (Poľ./Omega Pharma – Quick-Step) 131

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM