Jaroslav Dodok Šport Šport

Prestížne ocenenie pre famózneho Sagana: Žilinský rýchlik je 5. najlepší na svete!

Brit Bradley Wiggins sa stal držiteľom ocenenia pre najlepšieho svetového cyklistu roka 2012 Vélo d´Or, Slovák Peter Sagan skončil v hlasovaní na 5. mieste.

Ilustračný obrázok k článku Prestížne ocenenie pre famózneho Sagana: Žilinský rýchlik je 5. najlepší na svete!
Foto: Jaroslav Dodok

Prestížne ocenenie udeľuje na základe hlasovania novinárov z celého sveta francúzsky cyklistický magazín Vélo od roku 1992. Wiggins sa stal prvým britským držiteľom. Cyklista tímu Sky vyhral v roku 2012 Tour de France i olympijské zlato v časovke, presadil sa aj na Paríž – Nice, Okolo Romandie, Critériu du Dauphiné.

V hlasovaní zdolal Belgičana Toma Boonena, ktorý v uplynulej sezóne dominoval na jarných klasikách Paríž – Roubaix a Okolo Flámska. Tretí skončil víťaz UCI WorldTour Joaquím Rodríguez zo Španielska.

Okrem dlhodobého seriálu sa jazdec Kaťuše dostal na pódium na Giro d´Italia a Vuelta a Espaňa a triumfoval na Valónskom šípe a na Okolo Lombardie. Pred Sagana sa dostal v hlasovaní ešte majster sveta a vlaňajší víťaz ankety Philippe Gilbert. Informácie priniesol web sport365.fr.

Peter Sagan sa vlani zaradil medzi laureátov ankety, keď sa mu ušiel Vélo d'Or Espoir – Zlatý bicykel nádejí pre najlepšieho jazdca do 26 rokov.

Výsledky – Vélo d ´Or2012:

1. Bradley Wiggins (V. Brit.) Sky
2. Tom Boonen (Belg.) Omega Pharma-QuickStep
3. Joaquím Rodríguez (Šp.) Kaťuša
4. Philippe Gilbert (Belg.) BMC
5. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM