Správy

Rozostavaná športová hala v Rajci je problémom: V novom roku má prísť zmena

Rajecké mestské zastupiteľstvo sedelo nad plánmi do ďalšieho roka. Na pretrase bola športová hala i chodníky.

Ilustračný obrázok k článku Rozostavaná športová hala v Rajci je problémom: V novom roku má prísť zmena
Zdroj: TASR

Mesto Rajec chce v roku 2020 využiť úver jeden milión eur na dokončenie rozostavanej športovej haly a rekonštrukciu chodníkov. Podľa primátora Milana Lipku úver schválili poslanci mestského zastupiteľstva v tomto roku.

Hala je dlhodobým problémom

Pripomenul, že rozostavaná športová hala na Kostolnej ulici je dlhoročným problémom. ,,Prvú etapu ešte zrealizovalo predošlé vedenie. Treba urobiť posledný krok, dokončiť ju a sprístupniť verejnosti. Tento rok sme sa aj s poslancami sústredili na to, aby sme dali verejnosti ešte poslednú možnosť vyjadriť sa. Urobili sme anketu a ľudia povedali, čo by tam chceli. Podľa toho teraz projektant prerába projektovú dokumentáciu. V budúcom roku by malo dôjsť k realizácii," povedal Lipka.

Bezpečnosť pre chodcov

Druhá časť úverových prostriedkov bude určená na rekonštrukciu chodníkov. ,,Už pred nástupom som deklaroval, že pre mňa sú jednou z priorít priechody pre chodcov na hlavnej ceste prvej triedy Žilina – Prievidza. Niektoré sú nebezpečné, pretože sú bariérové, nie sú osvetlené a poriadne vyznačené. Tu sa taktiež prerába projektová dokumentácia podľa stanoviska Slovenskej správy ciest. V budúcom roku chceme realizovať osvetlenie, debarierizáciu a poriadne vyznačenie. Pretože dva priechody pre chodcov sú pri školách, jeden smeruje ku kostolu a jeden k poliklinike, čo sú veľmi často navštevované objekty. Takže ide o bezpečnosť ľudí," podotkol rajecký primátor.

Ďalším budúcoročným zámerom je vybudovanie klientskeho centra v mestskom úrade. ,,Sociálno-zdravotná komisia pri mestskom zastupiteľstve navrhla debarierizovať budovu, pretože v nej máme okrem mestského úradu aj úrad práce a biometrické pracovisko, ktoré vydáva doklady. Toto všetko chceme sústrediť na prízemie, ktoré by bolo bezbariérové. Zámerom je presťahovať tam pokladnicu, podateľňu, matriku, úrad práce a spomínané biometrické pracovisko," vysvetlil Lipka.

Nenechajte si viac ujsť novinky zo Žiliny a okolia a sledujte nás aj na FB.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM