Monika Földešiová Kultúra

ROZHOVOR: Two Sides ako nový smer rock´n´ rollu

TwoSides. Alebo ak chcete, tak partia štyroch milovníkov hudby, ktorí boli v tom pravom čase na pravom mieste. V zložení Lukáš Drobný – gitara/spev, Ján „Johny“Putala– gitara, Matej Vačko – basa a Michal Janek–bicie, nefungujú síce dlhú dobu, no napr

Kto sú TwoSides a ako sa vlastne dali dokopy?[/size][/co­lor]

**J: **Kapela TwoSidessa začala formovať v lete 2011. Vznik bol dlhodobejší proces, pretože na začiatku spolu Matej a Michal dlho hrávali len ako dvojica basa, bicie. Chalani odohrali pár koncertov z narýchlo poskladaných kapiel. Po čase som prišiel ja a zistili sme, že nám to celkom šľape, no stále tam chýbal spev. Ako sme tak hrávali, Michal pozval na skúšku Lukáša, ktorý vložil do hrania cit a hlavne spev. Po niekoľkých skúškach sme si uvedomili, ze sa dobre dopĺňame, darí sa nám navzájom rozvíjať nápady a tak sme sa vo februári v roku 2012 zavreli do štúdia a spravili nahrávky dvoch našich prvých piesní LondonStreets a Drivin’ My Train. Tým prišlo aj zoficiálnenie celej kapely. ## Aký štýl hudby hráte? Boli potrebné kompromisy? [/size][/color] **J: **Čo sa týka hudobného štýlu, tak kompromisy nebolo potrebné robiť. Všetci sme naladení na rovnakú vlnu, radi počúvame rock ‘n’ roll, indie, funk, blues a to čo počúvame, sa samozrejme buď chtiac alebo nechtiac prejavuje v tom čo hráme, čo je podľa mňa prirodzený jav. Avšak tým, že každý z nás má odlišný štýl hrania a počúva trošku odlišné kapely, vznikajú zaujímavé nápady, ktoré následne ďalej rozvíjame. Myslím si, že novodobého indierock ‘n’ rollu na Slovensku veľa nie je a stále v tomto štýle ako krajina zaostávame.

[youtube=400,270]h­ttp://youtu.be/QXLjrOw­PrnI[/youtube] zdroj: youtube.com

Pre vás ako pre začínajúcu kapelu je určite ťažké nejakým spôsobom preraziť. Napriek tomu ste už odohrali zopár koncertov. Kde všade ste hrali a kde to pre vás bolo výnimočné?[/si­ze][/color]

**L: **Na jar sme odohrali zopár koncertov v rôznych slovenských mestách a každý z nich bol niečím výnimočný. Samozrejme, perfektne sa nám hralo v domovskom Púchove, kde máme fanúšikovskú základňu, ale taktiež sme si veľmi obľúbili východ, kde panovala geniálna atmosféra a ľudia nás svojou energiou úplne pohltili. Každý náš koncert je hlavne o ľudoch, ktorí naň prídu pretože medzi nami a publikom vznikne spojenie, ktoré posúva toho druhého ďalej a burcuje ho k lepším výkonom.

Ako vyhľadávate miesta na hranie? Volajú si vás alebo naopak si musíte zháňať miesta sami? Nárokujete si na honorár?[/size][/co­lor]

L: Ako novovzniknutá kapela musíme koncerty zaobstarávať sami, aby sme sa dostali do povedomia. Avšak nie je to nejaký jednoznačný postup. Niekedy nás zavolajú, či už organizátori alebo kapely, s ktorými sme už boli v kontakte, inokedy ich zháňame a obvolávame my. Vždy sa však snažíme spolupracovať s organizátormi podujatí a majiteľmi klubov a to sa týka aj peňazí.

Chystáte sa vydať nejaké CD? Ako to funguje?[/size][/co­lor]

J: Za posledného polroka sa nám podarilo nabrať celkom dosť hudobného materiálu, takže sa v najbližšej dobe zatvárame do štúdia a chystáme sa na naše debutové EP, ktoré by malo obsahovať sedem piesní. A dúfame, že ho čoskoro uvidíte a vypočujete si ho.

[youtube=400,270]h­ttp://youtu.be/y­EpEGW0Ga3o[/y­outube] zdroj: youtube.com

Čo plány do budúcna?[/size][/co­lor]

**L: **Hrať na Glastonbury…(smi­ech) Ale najskôr vydať už spomínané EP, odohrať čo najviac koncertov a byť známejšími na Slovensku a aj v Čechách.

Ste pred vystúpením nervózni?[/si­ze][/color]

J: Prvé koncerty boli samozrejme nervóznejšie, ale to je prirodzené. Nová kapela sa potrebuje zohrať hlavne na pódiu, v skúšobni sa nedá nacvičiť všetko. Po pár koncertoch to však opadlo a teraz sa snažíme si každý koncert užiť. Na koncerty sa vždy tešíme, hlavne kvôli ľudom, ktorí sa prídu zabaviť, zatancovať alebo si nás len vypočuť.

Kde všade budete v blízkej dobe hrať?[/size][/co­lor]

**L: **Na jeseň začíname pripravovať koncerty po slovenských a českých mestách, ktoré začneme hrať hneď ako vyjde už spomínané EP. Takže stačí sledovať našu FB stránku a tam sa všetko čoskoro dozviete.

Staň sa fanúšikom kapely [link=https://ww­w.facebook.com/two­sidesband]Two Sides na Facebooku[/link]

autor: Denisa Janičíková foto: bandzone.cz/two­sides

ZA - kapela Two sides
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM