záruba martin Kultúra

Richard Müller spustil Potichu Tour

Od 20.11. absolvuje Richard Müller sériu komorných vystúpení v českých a slovenských divadlách. Potichu Tour začal exkluzívnym koncertom v Grand Hoteli Kempinski High Tatras na Štrbskom plese.

V máji vydal Müller album Už, za necelý polrok si poň do obchodov prišlo viac ako 20-tisíc fanúšikov. Počas prázdnin ho priaznivci mohli vidieť na najvýznamnejších hudobných festivaloch a na jeseň dokončil knihu fotografií Enter. Krátko po jej vydaní vyráža Richard opäť na cesty, tentoraz do českých a slovenských divadiel, aby v klasickom komornom prostredí ponúkol hosťom koncertov svoje staršie aj nové hity v netradičných intímnych úpravách. Aj preto dostalo jeho pripravované turné názov Potichu Tour 2010. „Bude to naozaj vyzerať a znieť inak, ako keď sme v minulých rokoch v halách a na festivaloch hrali hlasný bigbít,“ hovorí spevák. „Rád by som do playlistu zaradil aj iné ako chronicky známe pesničky. Celé vystúpenie by malo byť pohladením pre dušu, preto tomu hovoríme tiché turné.“ Aj tento rok budú Müllera na koncertoch sprevádzať osvedčení muzikanti – bubeník Juraj Kuchárek, gitarista Peter Markuljak, klávesák Vilo Vitéz, basgitarista Viktor Hidvéghy, hráč na dychové nástroje Michal Žáček a perkusionista Štefan Bugala. Koncertné aranžmány pripravujú aj pre skladby z Richardovho aktuálneho album Už. Na platni znejú elektronicky, no podľa Müllera sa dajú upraviť aj pre potreby živého turné. „Práve preto je to výzva a stojí za to premýšľať nad tým ako ich zaranžovať.“ Netradičný zvuk pesničkám dodajú akustické nástroje – vibrafón, klarinet, či perkusie.

V súčasnosti vyberá Müller so spolupracovníkmi aj ďalšie piesne z množstva svojich starších úspešných skladieb. „Nemám žiadnu mimoriadne obľúbenú, pokojne by som dokázal oželieť hociktorú, ak by sa do zoznamu nedostala. Ale rovnako platí, že za tie, ktoré si napokon vyberieme, dám aj obe ruky do ohňa,“ tvrdí s úsmevom Müller.

Richard Müller: Potichu tour 2010

20.11. Štrbské Pleso – Grand Hotel Kempinski High Tatras/ exkluzívny koncert 22.11. Bratislava – Dom kultúry Ružinov / verejná generálka 30.11. Žilina – Dom odborov 01.12. Nitra – Staré divadlo Karola Spišáka 02.12. Trnava – Dom kultúry 05.12. Plzeň – Dům kultury 06.12. Praha – Hybernia 08.12. Ostrava – Dům kultury 09.12. Zlaté Moravce – Divadelná sála MsKS 10.12. Hlohovec – Športová hala 11.12. Brno – Semilasso 13.12. Liptovský Mikuláš – Dom kultúry 14.12. Poprad – Dom kultúry 15.12. Prešov – Divadlo Jonáša Záborského 16.12. Košice – Stará radnica 17.12. Levice – Športová hala 19.12. Bratislava – Nová scénacéna

muller riso
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM