Zuzana Gadušová Správy

Rekonštruovaná križovatka Tesco s novinkou: Semafory budú inteligentné!

Momentálne si na križovatke Tesco každý vodič ponadáva a potrápi na vyfrézovanej vozovke svoje tlmiče. Čo čaká Žilinských vodičov v druhej fáze rekonštrukcie?

Ilustračný obrázok k článku Rekonštruovaná križovatka Tesco s novinkou: Semafory budú inteligentné!
Foto: Zuzana Gadušová / Zdroj: Dnes24.sk

Prerábanie križovatky Tesco je rozdelená na dve časti. Jedna fáza, ako sme písali v nedávnom článku sa akurát realizuje. Pracovníci neustále pracujú na rekonštrukcií, pozrite si našu videogalériu.

Stavebno – technická časť stavby

Na tejto fáze stavyby sa akurát pracuje „Tá zahŕňa opravu, výmenu obrusnej vrstvy vozovky cesty I/18 v smere ku Nemocničnej ulici od Križovatky Tesco. No a tak isto na druhú stranu od Križovatky Tesco smerom na výjazd po vetve na Medzivažie k ľavobrežnej ulici," uviedla hovorkyňa SSC Zuzana Hromcová.

Technologicko – prevádzková realizácia

V druhej časti prerábania križovatky Tesco sa bude realizovať moderná inteligentná križovatka „Táto časť investície zahŕňa cestnú svetelnú signalizáciu. To znamená nové káble, nové návestidlá, nový radič CSS. Križovatka bude riadená inteligentným spôsobom, t.j. že bude monitorovať na každej vetve počet prechádzajúcich vozidiel a sama bude v automatickom režime riadiť prejazd vozidiel križovatkou podľa intenzity v jednotlivom dopravnom prúde, križovatka je prepojená monitorovacím systémom s križovatkou Do celulózky," vysvetlila Zuzana Hromcová.

Križovatka Tesco bude inteligentná: Čo to znamená?
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM