Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Reklamný smog pri žilinských cestách: Mesto sa zameralo na tieto úseky

Žilinská radnica pokračuje v odstraňovaní reklamného smogu. Tentokrát si vzala na mušku nelegálne billboardy na hlavných ťahoch v smere na Kysuce.

Ilustračný obrázok k článku Reklamný smog pri žilinských cestách: Mesto sa zameralo na tieto úseky
Zdroj: Mesto Žilina

Po vyčistení cesty na Martin od reklamného smogu pokračuje žilinská radnica v odstraňovaní reklamných pútačov na hlavnom cestnom ťahu v smere na Kysucké Nové Mesto. Informovala o tom hovorkyňa Mesta Žilina Barbora Zigová.

„Šesť bilbordov odstránil majiteľ reklamných stavieb minulý mesiac. Na ostatné raklamné plochy postupne vydáva Stavebný úrad v Žiline rozhodnutia o ich odstránení,“ uviedla Zigová. Reklamné zariadenia budú postupne ubúdať aj na ceste v smere na Rajec. Z 29 reklamných stavieb vypísal stavebný úrad už 17 výziev na odstránenie.

Otázku nelegálnych bilbordov rieši mesto Žilina dlhodobo. V rámci týchto aktivít sa podarilo odstrániť v spolupráci s Asociáciou vonkajších reklám na komunikácii I/18 medzi Žilinou a Strečnom 49 bilbordov.

V odstraňovaní radnica podľa Zigovej pokračuje. Mesto vyzýva majiteľov reklamných stavieb, ktoré sú umiestnené bez povolenia, aby ich zlikvidovali. Zamestnanci úradu pravidelne vykonávajú kontroly v teréne a v prípade zistenia nepovolených stavieb nariaďuje žilinská radnica ich okamžité odstránenie.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Mesto Žilina
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM