Rôzne

Regionálne knižnice Žilinského kraja na Bibliotéke 2012

Knihy regionálnych autorov, úspešné projekty či vydavateľská činnosť regionálnych knižníc. To všetko predstavuje päť knižníc v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Regionálne knižnice Žilinského kraja na Bibliotéke 2012
Zdroj: TASR

Najväčší knižný veľtrh na Slovensku Bibliotéka 2012 opäť otvoril svoje brány. Tento medzinárodný sviatok milovníkov kníh ponúka už dvadsať rokov priestor inštitúciám a ľuďom, ktorí sa podieľajú na tvorbe knižných diel a radi čítajú.

Svoju bohatú činnosť a množstvo aktivít prezentujú na výstavisku v Bratislave už po tretíkrát aj knižnice v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja. Ten ako jediný zo všetkých krajov na Slovensku propaguje prácu všetkých piatich regionálnych knižníc. (Krajská knižnica v Žiline, Turčianska knižnica v Martine, Liptovská knižnica Gašpara Fejérpataky – Belopotockého v Liptovskom Mikuláši, Oravská knižnica Antona Habovštiaka v Dolnom Kubíne a Kysucká knižnica v Martine).

Na festivale sa predstavia víťazi a najzaujímavejšie knihy z regionálnych súťaží Kniha Horného Považia 2011, Kniha Kysúc 2011, Kniha Oravy 2011, Kniha Liptova 2011 a Kniha Turca 2011.

Ani v tomto roku nebudú v stánku Regionálnych knižníc ŽSK chýbať sprievodné podujatia, ktoré sú určené pre všetky vekové kategórie. Návštevníci si budú môcť prezrieť výstavu víťazných kníh regionálnych čitateľských súťaží ŽSK spojenú s predajom a osobným stretnutím s autormi. Zároveň budú pre nich pripravené prezentácie o vydavateľskej činnosti knižníc ŽSK a úspešné projekty, ktoré sa im podarilo zrealizovať.

Povesti a legendy v sprievodnom programe

Sprievodný program doplní krajská pobočka Spolku slovenských spisovateľov so svojou časťou programu s názvom Dolu Váhom od Liptova po Kysuce. Autori zo Žilinského kraja v nej porozprávajú nielen mladým čitateľom o rozprávkach, povestiach či legendách ako o dôležitých pilieroch poznania a uvedomovania si náležitosti k národu.

„Teší ma, že medzi približne 150 vystavovateľmi z celého sveta, sa aj v tomto roku predstavia naše regionálne knižnice, ktoré sa majú čím pochváliť. Prostredníctvom medzinárodného knižného festivalu môžu prezentovať nielen svoju činnosť, ale i činnosť a aktivity úspešných autorov z nášho kraja. Všetkých milovníkov písaného i hovoreného slova pozývam do vystavovateľských stánkov knižníc Žilinského samosprávneho kraja,“ povedal predseda ŽSK Juraj Blanár.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM