Webnoviny - Krimi

Recidivistu zo Žiliny obvinili z 13 skutkov

Žilinskí policajti vypátrali páchateľa sériovej trestnej činnosti, ktorý šarapatil v Martine od mája 2007 až do konca septembra 2009.

Je ním 42-ročný muž z okresu Turčianske Teplice, viackrát súdne trestaný za majetkovú a násilnú trestnú činnosť. Čelí obvineniu z pokračujúceho prečinu krádeže, zločinu porušovania domovej slobody a prečinu neoprávneného vyrobenia a používania elektronického platobného prostriedku a inej platobnej karty. Celkovo je obvinený z trinástich skutkov.

Obeťami páchateľa boli starší ľudia. Na to, aby vnikol do ich obydlí použil lesť. Najčastejšie sa predstavoval ako zamestnanec bytového podniku, ktorý robí odpočet meračov a kontrolu radiátorov. V dvoch prípadoch sa predstavil ako policajt – vlámal sa do domu a keď poškodených zobudil, tváril sa, že im prišiel oznámiť, že ich vykradli. Bral prevažne finančnú hotovosť, no nepohrdol mobilným telefónom či platobnou kartou, z ktorej neoprávnene vyberal peniaze. Svojím konaním spôsobil škodu za viac ako 10 500 eur.

Ako informoval zástupca žilinskej policajnej hovorkyne Radko Moravčík, v prípade odsúdenia hrozí obvinenému trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov. Vyšetrovateľ už spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného do väzby.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM