Soňa Vanovčanová Kultúra

Prvý februárový víkend je pred nami: Tipy pre Žilinčanov, kam vyraziť

Víkend je predo dvermi a s nimi aj možnosti oddychu a zábavy v Žiline. Vyberte si z našich redakčných tipov.

Ilustračný obrázok k článku Prvý februárový víkend je pred nami: Tipy pre Žilinčanov, kam vyraziť
Zdroj: TASR

Prázdninové dopoludnie

Piatok, 2. februára, 9.00 – 12.00 hod., Centrum voľného času na Zvolenskej

Pre deti je pripravený bohatý program. Od 9.00 budú prebiehať športové aktivity a súťaže. O 10.00 začne pexesová a dobble liga, o 11.00 hodine je pripravená tvordivá dielnička – Tvoríme z odpadových materiálov ROBOTA.
Deti si prinesú prezúvky, pitie, desiatu a dobrú náladu. Bližšie informácie nájdete tu.

Stand up show: Silné reči

Piatok, 2. februára, 19.00 hod., Veľká scéna Domu odborov

Vystupujúci: Jakub Gulík, Michael Szatmary, Juraj ŠOKO Tabaček, Matej Makovický, Jakub Zitron Ťapák

Divadelné predstavenie: Holuby

Piatok, 2. februára, 19.00 hod., Veľká sála Mestského divadla

Popredný súčasný nemecký dramatik David Gieselmann napísal hru Holuby na objednávku berlínskeho divadla Schaubühne am Lehniner Platz. Je prvým dielom „Trilógie zmiznutia“. Tento súhrnný názov je tematickou svorkou troch obsahovo nezávislých hier (Holuby / Nepravý zajac / Problémový(atický) medveď). Situačná komédia Holuby je sondou do vzťahov skupiny ľudí, ktorých spájajú ekonomické a rodinné väzby a každodenný stereotyp a je výbornou ukážkou, ako sa dá s veľkou dávkou zmyslu pre humor vystihnúť takzvaná „kríza stredného veku“ – jednotlivca i súčasnej západnej spoločnosti zároveň.

Kortina Ples 2018

Piatok, 2. február, 19:30 hod., Dom odborov Žilina

Už 5. ročník Kortina plesu sa nezadržateľne blíži! Zabaví a roztancuje všetkých až do rána Kortina, DJ Braňo Čičala a exkluzívny hosť z východného Slovenska, skupina Drišľak.
Pripravená bude bohatá tombola plná atraktívnych a veľmi hodnotných cien. Chutné a kvalitné dobroty na „švédskych stoloch“ pripraví šéfkuchár Vladimír Bodina so svojím tímom.
Aj tento rok vás na ľudovú nôtu zabaví Ferova družina. Moderátorom večera bude Paľo Kubica.

Divadelné predstavenie: Hana (Hommage a Hegerová)

Sobota, 3. februára, 19.00 hod., Mestské divadlo Žilina, Veľká sála

Hudobná inscenácia HANA je návratom žilinského divadla k väzbám, ktoré si ctí. Je veľkou poctou Hane Hegerovej, ktorá začínala svoju profesionálnu dráhu v päťdesiatych rokoch minulého storočia (1953–1958) práve na doskách žilinského divadla. Cez jej skladby, ktoré ukrývajú príbeh a tajomstvo, chceme hovoriť o vzťahoch a únikoch do intimity ticha a slov na hranici spievania.

Kino: Jeden svet

Streda – sobota, 31. januára – 3. februára, Stanica Žilina – Záriečie

Festival dokumentárnych filmov o ľudských právach.
Študujete alebo učíte na strednej, či základnej škole, prípadne vaše dieťa navštevuje aspoň druhý stupeň ZŠ? Ak máte zároveň pocit, že deti majú v súčasnosti užší rozsah vedomostí, málo sa zaujímajú o svoje okolie, alebo len nevedia to, čo by podľa vás mali vedieť o súčasnej dobe, môžete sa prihovoriť u triedneho učiteľa, či sa rovno prihlásiť na Jeden svet pre školy.
Ponúkame projekcie dokumentárnych filmov o aktuálnych spoločenských otázkách, problémoch a možnostiach riešenia určené pre žiakov a študentov. Dokumenty rozširujúce témy výučby občianskej náuky, dejepisu, biológie a zemepisu premietame s úvodmi odborníkov a diskusiami k témam filmov. Projekcie sa konajú v dopoludňajších hodinách na Stanici Žilina-Záriečie.
Bližšie informácie o festivale a program nájdete tu.

Diadelné predstavenie: Romaldíno a Kamila

Nedeľa, 4. februára, 16:00 hod., Bábkové divadlo Žilina

Tragikomický príbeh o cigánskej láske, inšpirovaný rozprávaním rómskych ľudových rozprávačov. Ľudové i umelé motívy do tragikomédie z rómskej osady posplietala dvojica tvorcov Kamil Žiška a Peter Palik. Ide o príbeh Romaldína a jeho nevlastnej sestry Kamily, medzi ktorými preskočí iskra osudovej lásky. Na ceste k jej naplneniu musia však prekonať niekoľko náročných prekážok.

Hrajú: Michal Németh / Jan Homolka, Barbora Juríčková,Ján Demko, Bibiana Tarasovičová, Jozef Abafi

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM