Zuzana Gadušová Správy

Prvé výkopy na tuneli Žilina: Pozrite FOTO priamo z miesta!

Žilinčania sa dočkali. Tunel Žilina je súčasťou viac ako jedenásť kilometrov dlhého diaľničného úseku D1od Hričovského Podhradia po Lietavskú Lúčku. Pozrite so zábery z prvej razby.

Ilustračný obrázok k článku Prvé výkopy na tuneli Žilina: Pozrite FOTO priamo z miesta!
Zdroj: Dnes24.sk

Pred pár dňami sme vám priniesli článok o tom že sa začne raziť dôležitý tunel pri Žiline. Začiatok stavby tunela sa začal už oficiálne raziť. „Tunel 687 metrov dlhý tunel s rovnakým názvom, bude súčasťou severnej diaľnice D1. Začiatok razenia oficiálne odštartovalo osadenie sošky sv. Barbory,“ uvádza stránka NDS. Podujatia sa 05.11.2014 zú­častnili zástupcovia Ministerstva dopravy, Národnej diaľničnej spoločnosti, zhotoviteľov a regiónu. Pozrite si zábery v našej fotogalérií zo slávnostného zahájenia.

Dôležitý diaľničný úsek

Po dokončení bude tunel jednou z najdôležitejších úsekov diaľnice. „Tunel Žilina je súčasťou viac ako jedenásť kilometrov dlhého diaľničného úseku D1 od Hričovského Podhradia po Lietavskú Lúčku. Ide o ďalší dôležitý úsek, ktorý scelí diaľnicu D1 a zároveň vyslobodí Žilinu a okolie z dopravného zovretia,“ ďalej sa uvádza na stránke NDS. Zmluvné ukončenie výstavby je naplánované 01/2018.

Foto: NDS

Zábery priamo z miesta zahájenia dôležitého tunela Žilina
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM