Webnoviny - Rôzne

Proti rakovine bežalo takmer deväťtisíc ľudí

Do Behu pre život, charitatívneho projektu pre výskum rakoviny, sa v roku 2010 zapojilo 8 737 nadšencov, čo je takmer dvakrát viac než vlani a 4,5 krát viac než počas prvého ročníka v roku 2008.

Cez štartovné, sms, on-line a iné formy príspevkov, ľudia na výskum rakoviny darovali tento rok 32 037 eur.

,,Z celého srdca ďakujeme všetkým darcom, bežcom, sponzorom, ktorí v tomto roku prispeli na dobrú vec a výskum rakoviny o takmer 9 000 € viac než vlani. Bez ich pomoci a podpory by sme nemohli kúpiť špičkové prístroje na výskum rakoviny, ktoré sú inde v Európe samozrejmosťou. Ďakujeme,“ uviedla prezidentka Nadácie Výskum rakoviny Margita Klobušická.

Akcia sa konala v centrách štyroch miest, v Nitre, Bratislave, Prešove a v Žiline. Trasu dlhú štyri kilometre mohli účastníci nielen zabehnúť, ale aj prejsť. Celý výťažok zo štartovného a finančných darov pôjde na konto Nadácie Výskum rakoviny. Nadácia za vyzbierané peniaze zakúpi unikátny prístroj pre Ústav experimentálnej onkológie SAV. Prístroj dokáže upozorniť na možný výskyt nádorového ochorenia a sledovať účinnosť liečby onkologických pacientov z celého Slovenska. Konto Behu pre život bude otvorené pre darcov až do konca roka.

Na Behu pre život sa už tradične zúčastnili aj známe osobnosti, ktoré prišli podporiť myšlienku projektu. V Nitre to boli už po tretí rok herci Ján Geššo a Eva Pavlíková, v Bratislave nová patrónka, propagátorka aerobiku Lucia Medeková či operný spevák Martin Babjak, ktorý štvorkilometrovú trať zabehol ako jediný na Slovensku dvakrát. V Žiline sa do behu zapojila futbalová legenda Vladimír Labant, ktorý počas podujatia vydražil svoj reprezentačný dres a peniaze venoval na konto Nadácie Výskum rakoviny.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM