Správy

Problémy so službami lekárov: Hrozí vypovedanie služieb doktormi aj v Žiline?

Kým v prešovskej fakultnej nemocnici s poliklinikou je problém so zabezpečením pohotovostných služieb lekárov, v žilinskej nemocnici je zatiaľ situácia pokojná.

Ilustračný obrázok k článku Problémy so službami lekárov: Hrozí vypovedanie služieb doktormi aj v Žiline?
Zdroj: TASR

Viacerí lekári v prešovskej nemocnici vypovedali dohody o slúžení nadčasov. Lekári sa s prešovskou nemocnicou sporia o to, ako sa im má do zmlúv premietnuť ďalšie zvyšovanie platov. Hrozia podobné problémy aj pod Dubňom?

Pohotovostné služby sú zabezpečené aj v bratislavskej detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou. Podľa zástupkyne riaditeľa Zuzany Laluhovej Striežencovej sú dohody s lekármi uzatvorené do konca roku. Nemocnica v súčasnosti pripravuje dodatok ku kolektívnej zmluve, ktorý upraví platy lekárov. „Dodatok bude upravovať postup pri odmeňovaní lekárov podľa novej platovej tabuľky, ktorá bude spĺňať požiadavku zákona. Každý lekár dostane v zmysle nového odmeňovania nový mzdový dekrét,“ priblížila.

Vedeniu Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline aktuálne nedoručili žiadne nové podmienky Lekárskeho odborového združenia, ktoré by sa týkali pripravovaných dodatkov k pracovným zmluvám lekárov. „Vedenie nemocnice už rokovalo so zástupcami lekárov, dohodlo si jasný postup a zároveň nijako nespochybňuje zákonný nárok. Presné znenie dodatkov k pracovným zmluvám je momentálne v štádiu príprav, v každom prípade však postupujeme v zmysle platnej legislatívy a dodržíme zákonom stanovené navýšenie platov našich lekárov. Zároveň nemáme žiadne informácie o tom, že by žilinskí lekári pripravovali akékoľvek nátlakové akcie či plánovali podať výpovede zo služieb,“ informovala hovorkyňa FNsP v Žiline Mária Koporecová.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM