Jozef Legéň Rôzne

Problémy s opilcami v Žiline: Najhoršia situácia je cez víkendy, niektorí to vedia poriadne prehnať

Tak ako väčšina miest, aj Žilina rieši problémy s opilcami. Najčastejšie musí polícia zasahovať pri podnapitých občanoch v noci počas víkendu, niektorí to vedia s alkoholom poriadne prehnať...

Ilustračný obrázok k článku Problémy s opilcami v Žiline: Najhoršia situácia je cez víkendy, niektorí to vedia poriadne prehnať
Foto: Jaroslav Dodok / Zdroj: Dnes24.sk

Najväčšie problémy s podnapitými občanmi bývajú cez víkendy v noci a hlavne v okolí prevádzok s priamou konzumáciou alkoholu. Za posledné obdobie Mestská polícia riešila hneď niekoľko prípadov, v ktorých hlavnú rolu hralo nadmerné požitie alkoholických nápojov. Len pred pár dňami riešili Mestskí policajti trojicu neprispôsobivých hostí, ktorí svojím správaním narúšali chod prevádzky. Na terase prevádzky rozbili poháre, vykrikovali po okolo idúcich občanoch a na výzvy nereagovali.

„Hliadkou MP na mieste zistení podozriví, pod vplyvom alkoholu. Oznamovateľka nepožadovala ich vyvedenie a ani úhradu poškodených pohárov. Z dôvodu podozrenia, že menovaní budú napriek upozorneniu pokračovať vo vzbudzovaní verejného pohoršenia, hliadka počkala pod terasou prevádzky. Na základe opätovného rozbitia skleneného pohára na ulicu A. Bernoláka, bol jeden z trojice vyvádzaný z prevádzky k doriešeniu priestupku, pričom na schodisku udrel päsťou člena hliadky do oblasti tváre a pokúsil sa o útek. Menovaný bol pomocou donucovacích prostriedkov hmaty a chvaty zaistený. Privolaná hliadka štátnej polície si menovaného prevzala ako aj ďalšie riešenie,“ informovala Mestská polícia.

Nadmerná konzumácia

Medzi najfrekventova­nejšie priestupky pod vplyvom alkoholu patrí rušenie nočného pokoja. Hlavne mladšie ročníky to v piatok večer a cez víkend vedia s alkoholom poriadne prehnať. Policajti si neraz vypočujú urážky rôzneho druhu aj na ich adresu. Mestská polícia za posledné obdobie eviduje aj tieto prípady. „Personál čerpacej stanice na ul. Vysokoškolákov požiadal o pomoc pri vyvedení podnapitého mladíka, ktorý ich urážal. Na mieste bol zistený muž vyvedený z PJ a odoslaný do miesta bydliska,“ uviedla polícia.

Vyskytujú sa žiaľ prípady, kedy občania poriadne preženú konzumáciu alkoholu. Tieto prípady sú veľmi nebezpečné, jeden prípad sa stal len nedávno v centre mesta a nieje ojedinelým. „Hliadkou bola na ul. Štefánika objavená na zemi ležiaca osoba pod vplyvom alkoholu, zvracala. Na miesto privolaná RZP, ktorá si ju prevzala,“ uzatvorila polícia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM