Iveta Hrabovská Od Vás

Problém s chodníkmi v meste. Chodcov čakajú novinky

Chodníky sú nesmierne dôležité pre bezpečnosť dopravy a chodcov. Najmä v mestských častiach sú však zanedbané, čo si uvedomuje aj primátor mesta. Už o rok by sa mali Obyvatelia Hájika prechádzať po nových chodníkoch.

Ešte minulý rok zadefinovali poslanci mesta chodníky, ktorých obnova a výstavba by sa mala zrealizovať. „Ide o chodníky v Bytčici, medzi Budatínom a Zádubním a medzi Vlčincami a Vodným dielom,“ povedal Igor Choma, primátor Žiliny.

Mesto má v pláne aj realizáciu chodníka od Lesoparku po Vlčince. Ide o 20 metrový krátky úsek od zastávky po lesopark, na ktorý už upozornilo množstvo občanov. Na výstavbu daných chodníkov je už zhotovená projektová dokumentácia a mesto je v štádiu konania.

Chodci by sa tak už o pár mesiacov mali tešiť z noviniek v meste. //„Keď pôjde všetko podľa plánu a tento rok budú vydané príslušné povolenia, budúci rok pristúpime k výstavbám chodníkov,“ //doplnil Choma.

Chodník v Trnovom[/si­ze][/color]

Chodník v Trnovom má podľa primátora Igora Chomu špecifický ráz. Mesto je v spolupráci so Žilinským samosprávnym krajom, ktorý realizuje úplnú rekonštrukciu celej hlavnej cesty v Trnovom.

„Keďže komunikácia patrí Žilinskému samosprávnemu kraju a chodníky už sú mestskou záležitosťou, ŽSK dokončí cestu vrátane obrubníkov a všetko od obrubníkov až po záhrady budeme realizovať my z rozpočtu,“ povedal Choma.

Nové chodníky na Hájiku[/size][/co­lor]

V polovici augusta sa uskutočnilo veľké rokovanie, v rámci ktorého sa posudzovala pripravená vizualizácia projektu výstavby chodníka na Hájiku. V projekte je zahrnutá realizácia chodníka pri podchode, ako aj vedľa hlavnej cesty smerom do Závodia. Obyvatelia sa môžu tešiť aj na chodník smerujúci od autobusovej zastávky až po Námestie mladosti. Vyhovovať bude nielen chodcom, ale aj vozíčkarom.

**„Sídlisko Hájik je dlhodobo zanedbávané a občania si to všetko zaslúžia, keďže ich tam býva veľmi veľa. Všetko však závisí od toho, ako dopadne príprava realizačnej dokumentácie a z nej vychádzajúceho rozpočtu,“ **ukončil Choma.

[blockquote]Ak to projekt dovolí, s výstavbou chodníkov sa začne v roku 2013, najneskôr v roku 2014. [/blockquote] Foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM