Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Primátor Choma: Križovatka v nákupnej zóne Vlčiniec prejde obnovou

Na Vlčincoch prebiehajú stavebné úpravy pozemku medzi predajňou OBI a čerpacou stanicou OMV. Na mieste, kde vyrastie nový obchodný dom, bude potrebné vyriešiť dopravu.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Choma: Križovatka v nákupnej zóne Vlčiniec prejde obnovou
Zdroj: Žilina gallery

Podľa radnice má v Žiline vyrásť ďalší obchodný dom, výstavba je plánovaná v lokalite na Vlčincoch, na pozemku medzi Ulicou Vysokoškolákov a Obchodnou ulicou. Ku situácii sa na tlačovej konferencii mesta vyjadril primátor Žiliny Igor Choma.

Výstavbu nového obchodného domu, podľa primátora, Mesto Žilina podmienilo rekonštrukciou križovatky medzi OC Dubeň, Obi a novým nákupným centrom.

„V prípade, že by sme mali už zavedený poplatok na rozvoj mesta, tak možno, že by sme to vedeli prefinancovať aj sami. Ale v tomto prípade chceme, aby investor zrealizoval túto križovatku, ktorá je zásadná z pohľadu dopravy v týchto miestach a pri vzniku nového obchodného centra je to naozaj nevyhnutné,“ uviedol Choma.

„Ak všetko pôjde podľa plánu, bude sa realizovať v júli a v auguste tohto roku, teda v čase, kedy je naozaj najnižšia doprava z pohľadu intenzity, pretože sú prázdniny, Ľudia sú na dovolenkách, MHD jazdí v prázdninovom režime,“ upresnil.

Kruhový objazd bude podľa primátora rozšírený o ďalší jazdný pruh, to znamená že bude dvojpruhový, bude podstatne zjednodušená jeho priechodnosť a odbočovanie do jednotlivých smerov. V uvedenom úseku tiež bude potrebné úplne prebudovať trolejové vedenia.

Podľa Chomu je len otázkou času, kedy sa bude realizovať aj úprava cesty od Fakultnej nemocnice s poliklinikou až ku úseku, kde sa Vlčince prepájajú so Solinkami.

„Od čerpacej stanice Shel budú realizované štyri jazdné pruhy až po odbočku, ktorá spája Vlčince so Solinkami. Prostredníctvom štvorpruhu cez dvojpruhové kruhové objazdy, ktoré sa budú musieť zrekonštruovať tak, aby štyri pruhy siahali od nemocnice až po lesopark,“ podotkol primátor mesta.

Kruhový objazd pri Lídli sa podľa Igora Chomu bude pravdepodobne rušiť. Toto riešenie by malo napomôcť aj doprave ku klientskemu centru.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM