Jozef Gürtler Kultúra

Prihláste svoj film na Ostrava Pictures

Ostrava Pictures je festival zameraný na podporu študentských filmov a prihlásiť sa naň môžu autori zo Slovenska, Poľska a Čiech, kde rovnako budú filmy prezentované.

Autori krátkych filmov majú šancu predložiť svoj film v jednej z piatich súťažných kategórií ak spĺňajú tieto podmienky:

  • film bol vytvorený v školskom roku 2009/10
  • film musí byť doručený v dvoch kópiách do 15. 10. na nosičoch DVD – MPEG2
  • autor filmu, alebo aspoň jeden z týmu tvorcov musí byť študentom (typ školy je ľubovoľný) – súťaž nie je obmedzená vekom.
  • súťažiaci sa vzdáva nároku na autorský honorár za projekcie uskutočnené v rámci festivalu a súhlasí s obvyklým propagačným využitím diela (web festivalu, propagačných a sprievodných akciách a pod.)
  • dĺžka jedného snímku nesmie prekročiť 90 minút, v prípade cudzojazyčnej verzie (iný jazyk ako český, slovenský, poľský) musí byť tento sprevádzaný titulkami
  • snímok je možné prihlásiť len v jednej z troch účastníckych krajín.

Súťažné kategórie na rok 2010:

  1. žánrový hraný film
  2. cinema stylo – autorský film a dokument
  3. videoklip
  4. experiment
  5. film z (o)kraja (lokálne pre Ostravsko, Jeleniu Horu a Žilinu)

Filmy zo Slovenska môžete posielať na adresu: Truc sphérique, Stanica Žilina-Záriečie, Závodská cesta 3, 010 01 Žilina – obálku označte Ostrava Pictures.

Projekcie najlepších filmov prebehne v Ostrave, Krakove a Žiline. Súťaží sa v každej kategórii zvlášť a o divácke ceny v každom z prezentovaných miest. Prezentácia najlepších filmov sa na Slovensku uskutoční v Žiline na Stanici Žilina Záriečie, dňa 2. až 3. novembra 2010.

Prihláška a viac informácií na http://www.ostrava-picture.cz/…al-info.html

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM