Tlačové správy

Pri určení kúpnej či predajnej ceny bytu stavte na istotu!

Kúpa a predaj bytu patria medzi najvýznamnejšie kroky v živote. Častokrát sú však sprevádzané neistotou a pochybnosťami či je práve vhodná doba predať, koľko za svoj byt pýtať a na koho sa obrátiť so všetkou byrokraciou s tým spojenou.

Ilustračný obrázok k článku Pri určení kúpnej či predajnej ceny bytu stavte na istotu!
4
Galéria
Zdroj: READO

Reado prináša riešenia aj väčšiu istotu

Najčastejšie pochybnosti majú predávajúci so stanovením požadovanej ceny za byt. Nesprávnym ocenením si znížia potenciálny zisk z predaja o 10%, 15%, ale aj viac percent, čo v reálnych číslach môže predstavovať viac ako 15 000 EUR, tvrdí na základe svojich podrobných analýz zakladateľ Reado Daniel Levársky. „Mesačne zrealizujeme takmer 2 000 okamžitých bezplatných ocenení, následne s predávajúcimi komunikujeme, aby sme im odporúčali ďalšie kroky. Práve tu zisťujeme ako veľmi dokážu predávajúci svoju nehnuteľnosť podhodnotiť,“ konštatuje Levársky.

V počte valuácií, teda bezplatných ocenení, pre záujemcov o predaj Reado len za druhý kvartál tohto roka vyrástlo o takmer 300%. Mesačne pritom pomáha až 200 predávajúcim pri ich najväčšej transakcii v živote.

Zdroj: READO

Okamžité ocenenie je základ, služby pridaná hodnota

Nielen pri predaji pomáha Reado správne určiť hodnotu nehnuteľnosti. So svojimi službami umožňuje predávajúcim aj kupujúcim pochopiť trhovú situáciu a zorientovať sa aj v ponuke realitných kancelárií či maklérov. Reado spolupracuje s tými najlepšími, vybranými podľa lokality, typu nehnuteľnosti a konkrétnych preferencií predávajúceho. Podpora vo všetkých krokoch administratívy spojenej s predajom bytu je úplnou samozrejmosťou. Reado pomáha dokonca s predajom a súčasnou kúpou nehnuteľnosti prostredníctvom služby Reado Switch, s ktorou predávajú dokáže predať a kúpiť byt naraz, a to s dostatočným časovým priestorom pre sťahovanie. Aj toto pokrokové riešenie je cez Reado využívané čoraz viac kupujúcimi a predávajúcimi. Každý mesiac sa podľa jeho majiteľa počet klientov tejto služby zdvojnásobuje.

Ak sa naopak predávajúci ponáhľa a potrebuje vybaviť predaj nehnuteľnosti čím skôr, Reado Easy umožní predaj do 48 hodín, keďže Reado má k dispozícii stovky hotovostných kupujúcich.

„Usilujeme sa o to, aby u nás každý záujemca o kúpu nehnuteľnosti našiel svoj vysnívaný domov, nie sme klasickým realitným portálom. Odlišujeme sa v aj v tom, že sa snažíme pomocou aktuálnych dát a precíznych analýz o realitnom trhu umožniť kupujúcim robiť tie najlepšie realitné rozhodnutia. Ešte v tomto roku máme ambíciu pomôcť viac ako 10 000 záujemcom zabezpečiť si svoje nové bývanie presne na mieru svojim očakávaniam a možnostiam,“ dopĺňa Levársky.

Zdroj: READO

V súčasnosti je dôležité nechať sa v segmente realít viesť odborníkmi a presnými dátami. Častokrát bývajú rozhodnutia týkajúce sa predaja či kúpy bytu náhle, podmienené emóciami alebo nepodložené reálnymi dátami. Navyše je celý proces predaja a kúpy komplikovaný, stresujúci a zdĺhavý. V našich podmienkach sa jedná o mnohokrát neefektívny proces, ktorý nebol dekády inovovaný.

„Tak ako existovali mobilné telefóny už dávno predtým, ako Apple predstavil iPhone v r. 2009, alebo taxi predtým, ako prišiel Uber, tak je aj našou úlohou pri predaji alebo kúpe nehnuteľnosti prinášať inovatívne riešenia, ktoré prinesú pozitívnu zmenu a doručia klientom ešte väčšiu pridanú hodnotu, ktorú predtým nevedeli, že môžu získať. Niekoľko násobný kvartálny nárast klientov nás len utvrdzuje v tom, že prinášame veľkú pridanú hodnotu,“ uzatvára Levársky.

Reado svojim klientom pomáha šetriť peniaze, umožňuje im robiť správne rozhodnutia pri predaji a kúpe a poskytuje tak modernú a jednoduchú alternatívu pre jednu z najzákladnejších ľudský potrieb – potrebu bývať. Aj vďaka tomu sa Reado počas tohto roka, ako prvá slovenská firma, umiestnilo na zozname globálnych realitných inovácií.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: READO
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM