Soňa Vanovčanová Kultúra Správy

Prelomový týždeň v Žiline: Čo všetko sa dá zažiť?

August hlási odchod a pomaličky cítime vo vzduchu prichádzajúci september. Čaká nás posledný prázdninový týždeň aj so siedmym ročníkom Záverečnej.

Ilustračný obrázok k článku Prelomový týždeň v Žiline: Čo všetko sa dá zažiť?
Zdroj: Dnes24.sk

Beh, na Dubeň – 6. ročník

29. august, utorok, 10.00 hod. | Budatín
Všetci nadšenci behu sa môžu zapojiť do 6. ročníka behu na Dubeň, s technicky náročnou, ale o to krajšou bežeckou traťou v prírode s krásnym výhľadom na Žilinu. Prezentácia od 9.00 hod. pred ZŠ Slovenských dobrovoľníkov, Budatín.

DH Fatranka – Hudobná streda

30. august, streda, 16.30 hod. | Sad SNP, Altánok
Repertoár žilinského dyhového telesa DH Fatranka je rôznorodý. Okrem klasickej polky a valčíka možno nájsť v jeho zozname skladieb aj piesne od súčasných slovenských hudobných skladateľov. „Keby sme hrali len klasickú dychovku, ľudia by o našu hudbu nemali záujem, preto sa prispôsobujeme dobe a hráme "repeťácke“ či „big-benďácke“ veci, ktoré sú upravené na spôsob dychovej hudby vysvetľuje Martin Oboňa.

Záverečná VII. – množstvo skvelých koncertov

1. september, piatok, 18.00 hod. | Mariánske námestie
18.00 – Papyllon, 19.30 – King Shaolin, 21.00 – Hudba z Marsu

Finále plážovej volejbalovej ligy

1. – 2. september, piatok – sobota | Námestie A. Hlinku
Plážová liga 2017 je séria turnajov v plážovom volejbale, kde majú hráči možnosť na jednotlivých turnajoch zbierať body na jej najväčší športový sviatok – finále plážovej ligy. Turnajov sa môže zúčastniť ktokoľvek, kto má chuť v areáli eXtreme park na Vodnom diele Žilina osláviť každú druhú sobotu športom. Súťaží sa v troch kategóriách: A – Profíci, B – Amatéri, C – Začiatočníci. Finále plážovej ligy sa po 3 ročnej prestávke opäť vracia na námestie, kde sa prebojujú najúspešnejšie dvojice.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM