Jozef Legéň Rôzne

Prehratá stávka poslanca so Saganom: Vieme, čo musí známy politik dnes urobiť

Chlapská stávka má vždy svoje dve strany. Jeden prehrá, druhý zvíťazí. Stávka medzi Petrom Saganom a poslancom Jaroslavom Baškom dopadla úspešnejšie pre nášho žilinského rodáka. Peter obhájil zelený trikot na Tour de France a tým pádom pán poslanec musí dodržať chlapské slovo.

Ilustračný obrázok k článku Prehratá stávka poslanca so Saganom: Vieme, čo musí známy politik dnes urobiť
Zdroj: Webnoviny.sk

Poslanec Národnej rady SR Jaroslav Baška príde v pondelok z Dohnian na prvú septembrovú schôdzu parlamentu do Bratislavy na bicykli. Musí tak urobiť na základe prehratej stávky s cyklistom Petrom Saganom, ktorý na tohtoročnej Tour de France obhájil zelené tričko. Stávku uzatvorili ešte počas júnových MMSR v Dubnici nad Váhom.

„Štartujem o siedmej ráno z Dohnian a sprevádzať ma budú kolega z parlamentu, tiež Dohňanec Milan Panáček a švagor Jozef Štefánik, cyklistický fanatik, ktorý ročne prebicykluje 12-tisíc kilometrov. Verím, že počasie sa nezblázni a s ich podporou to zvládnem, natrénované mám,“ sprostredkoval Baškove slová poslancov asistent Vladimír Bielik. Pred budovu NR SR by mal Baška doraziť okolo 13.00 h po trase cez Púchov, Lednické Rovne, Trenčín, Nové Mesto nad Váhom, Častkovce, Trnavu a Pezinok. „Malo by to byť okolo 174 km,“ dodal Baška.

Podľa slov Saganovho mediálneho manažéra Jozefa Korbela je Peter Sagan v týchto dňoch ešte stále v USA, na druhú časť stávky ale nezabudol. „Taká dĺžka na bicykli nie je žiadny špás, bude to pre Bašku výzva. Ak ju zvládne, čaká ho v cieli malý darček – symbolické zelené tričko od Petra Sagana,“ uviedol Jozef Korbel.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM