Jozef Legéň Kultúra

Prehľad víkendových podujatí: Žilinčania, tieto akcie si nenechajte ujsť!

Víkend pomaly ale isto už je za dverami. Ponúkame vám prehľad víkendových podujatí na ktorých si každý príde na svoje. Hlavným lákadlom víkendu je Bitka o Atlantik na Vodnom diele Žilina.

Ilustračný obrázok k článku Prehľad víkendových podujatí: Žilinčania, tieto akcie si nenechajte ujsť!
Zdroj: TASR

NE:BO:DAJ

piatok 23. 8. 2013, 20.00. Stanica-Záriečie

Trio hrajúce vlastné skladby, komprovizácie a podiv(uhod)né piesne s poéziou slovenských básnikov (P. Milčák, E. Pariláková), ktoré znejú povedľa seba na koncertoch i na eponymnom albume (Azyl, 2012). Okrem iného aj reintepretuje skladby iných autorov (M. Feldman, A. Pärt, Ch. Mingus, Teória Odrazu) a pretvára na svoj obraz aj ľudové balady.

BITKA O ATLANTIK – BITKA O BASTOGNE

24.8.2013 od 9:00, Žilinská priehrada

Bitka o Atlantik sa v tomto roku predstaví už po štvrtý krát a to s novým scenárom a pyrotechnickými efektmi, ktoré ešte diváci nevideli. Ide o strhujúci súboj nemeckých ponoriek s konvojom lodí, prepravujúcich tovar, zbrane a potraviny do Anglicka v roku 1943.Oblohu nad konvojom chránia spojenecké lietadla, ktoré napádajú nemecký stíhači.

BELSKÁ GULAŠKA

24. augusta 2013, Areál futbalového ihriska v Belej

Varíte radi ten najlepší guláš? Radi súťažíte? Tak príďte na na III. medzinárodné súťaženie vo varení gulášu. Vaše guláše budú hodnotené porotou zloženou z odborníkov a známych osobností. Súťaže sa môžu zúčastniť tímy alebo jednotlivci. Maximálny počet účastníkov v jednom družstve je 5. V cene štartovného 10 € sú zabezpečené plastové misky, lyžice a drevo.

COLOR SWING

24.8.2013 o 21:00, Emócia Žilina

Akcia v EMÓCII nočný Color Orient Expres,
kde ako v stroji času zažijete bláznivú jazdu 30-tými rokmi minulého storočia priamou trasou: ŽILINA- PARÍŽ a späť.Vo swingovom rytme poletíme naspäť za odleskom slávnych čias, kde dámam v elegantných róbach dvorili sa gentlemani v smokingoch.Po stoloch tieklo šampanské, parket praskal vo švíkoch a spať chodilo sa ráno… Do búrlivej atmosféry Vás prevezú ostrieľaní francúzski djs Kiwistar & Josh et Le Chat a domáci DayD & Caterpilar.

ĽUDOVO UMELECKÉ REMESLÁ 2013

24.8.2013 , Mariánske námestie

Remeselníci zo Slovenska i zo zahraničia, ako sú keramikári, drotári, rezbári, kováči, korytári, čipkárky, tkáčky, košikári, kaligrafi, šperkári, sklári, medovnikári, zvonkári, výrobcovia kraslíc, ľudových hudobných nástrojov, sviečok a mnohí iní predstavia tradičné remeslá.

MŠK ŽILINA – ŠK SLOVAN BRATISLAVA

24.8.2013 , 19:30 Štadión MŠK Žilina

Zápas 7. kola futbalovej Corgoň ligy.

MEDZINÁRODNÝ HOKEJBALOVÝ TURNAJ

24. – 25.8.2013 , Čadca

Hokejbalový svet dobre pozná turnaj, ktorý sa tradičné koná v posledný augustový víkend na severe Slovenska v Čadci. Medzinárodne obsadený turnaj s účasťou vynikajúcich mužstiev patrí k sprievodným akciám Bartolomejského jarmoku. V hodovej atmosfére si pred začínajúcou sezónou vedia hokejbalisti najlepšie otestovať svoju formu. Organizátori štrnásteho dielu veľkolepej oslavy hokejbalu veria, že sa im podarí oživiť počty z čias, keď si do Čadce našlo cestu aj dvanásť mužstiev.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM