Jozef Legéň Kultúra

PREHĽAD: Víkend klope na dvere. Kam za zábavou?

Ani sme sa nenazdali a víkend sa pomaly ale isto blíži. Počas víkendu vás v Žilinskom kraji čaká veľa kultúrnych podujatí, ponúkame prehľad tých naj.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD: Víkend klope na dvere. Kam za zábavou?
Zdroj: TASR

17.-19.4.2013, Dom kultúry Námestovo

Námestovské divadelné dni

V Dome kultúry v Námestove sa uskutoční Krajská súťažná prehliadka činoherného, ochotníckeho divadla a divadla mladých.
Usporiadateľmi sú Žilinský samosprávny kraj, Oravské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne, Mesto Námestovo a Dom kultúry v Námestove.

19.4.2013 o 21:00, Caffe Passage Žilina

SWING Revolution

V piatok sa prenesieme o niekoľko desaťročí späť. Nalaďte sa na swing a príďte do Caffe Passage, kde vás čaká dlhá noc
Opäť platí: kto príde oblečený na akciu v outfite 20–30.tych rokoch – welcome drink zdarma.

19.04. 2013 /piatok/ jarný jarmok, Námestovo

Jarný jarmok

Nájdete tu ľudových remeselníkov a ich jedinečné výrobky, ,cukrovinky a samozrejme aj mäsko . Všetci ste srdcečne pozvaní.

19.04.2013 o 17:00, Dom odborov Strojár v Martine

PINOCCHIO

Dom kultúry, v.o.s. a Bábkové divadlo Na ROZCESTÍ Banská Bystrica uvádzajú klasickú rozprávku pre deti. Svetoznáma rozprávka o drevenej bábke, z ktorej sa stal chlapec. Dozviete sa v nej, prečo sa nesmie klamať.

19.4.2013 o 20:00, Stanica Žilina-Záriečie

Longital – Muzika Akustika Tour

Bratislavská hudobná dvojica Shina a Daniel Salontay sa vo svojom hudobnom projekte Longital sa doteraz venovala hlavne netradičnému prepájaniu pesničiek a elektroniky. V koncertnom programe Muzika Akustika Tour 2013 predstaví nový akustický program.

19.04. ČADCA – Športová hala, 20.04. MARTIN – Kozel pub, 27.04. HRUŠTÍN – Kultúrny dom

Polemic po 25tich rokoch na scéne

Priekopníci slovenského SKA, skupina Polemic, oslávi v roku 2013 už 25. výročie svojej existencie. 10 členná kopa dobrej nálady a smiechu prezradila, že oslavovať bude niekoľko mesiacov. Fanúšikovia Polemicu sa majú na čo tešiť. Chlapci si pre nich pripravili hneď viacero darčekov.

20.-21.4.2013 Dom odborov Strojár v Martine

DEEP DANCE LEAGUE

Už tento víkend sa v Martine uskutoční superfinále tretieho ročníka medzinárodnej tanečnej súťaže DEEP DANCE LEAGUE 2013, ktorý organizuje martinský tanečný klub DEEP. V disciplínach disco a hip hop si zmerajú sily tí najlepší tanečníci z Čiech a aj Slovenska .

15.-20.4.2013, Štátny komorný orchester Žilina

XXIII. STREDOEURÓPSKY FESTIVAL KONCERTNÉHO UMENIA

ŠTÁTNY KOMORNÝ ORCHESTER ŽILINA (v zahraničí používa oficiálny názov SLOVAK SINFONIETTA) vznikol roku 1974 ako jediný orchester “mozartovského typu” na Slovensku. Odvtedy si získal významné postavenie nielen na Slovensku a v Čechách, ale v krátkom čase sa mu podarilo dosiahnuť vynikajúce renomé aj v zahraničí. Orchester má 34 členov, prevažne absolventov hudobných akadémií v Bratislave, Prahe, Brne a Konzervatória v Žiline. Kvalita hráčov, skúsenosti i majstrovstvo prvého šéfdirigenta Eduarda Fischera (1930–1993) umožnili rýchly umelecký rast orchestra.

20. 04. 2013 o 21:00, Piváreň Nové Korzo Ružomberok

GRABSTEIN – RAMMSTEIN REVIVAL

Piváreň Nové Korzo vás pozýva na koncert skupiny Grabstein (industrial metal / Banská Bystrica). Rammstein je nemecká industrial metalová skupina pochádzajúca z Berlína, ktorá sa začala formovať na začiatku roka 1994. Názov je odvodený od dedinky Rammstein-Miesenbach.
Grabstein je tribute band skupiny Rammstein, zložený zo šiestich členov. Ich repertoár zahŕňa najväčšie pecky.

20.4.2013 o 21:00, Emócia Gallery Žilina

RAGGAMUFFIN JAM

Emócia Gallery Žilina Vás pozýva 20.4.2013 na žúrku, ktorá sa bude niesť v rytme reagge a dancehallu. MUV YA SOUND je takmer 2 roky fungujúca partia ľudí, ktorá bola založená RAGGAMUFFIN BLANTom & KAYAMANom, ktorí nie sú žiadny nováčikovia na scéne. Raggamuffin Blant hrával niekoľko rokov v Raggawarriors Sound a organizoval koncerty pre Deadly Hunta, Solo Banton, Emiliano, 3gga. Kayaman hráva už 5 rokov za One-Off Rockers Sound a organizoval show pre YT & Ras Zacharri.

21. 4. 2013 o 18.00, Liptov Aréna Liptovský Mikuláš

Jaromír Nohavica

Jaromír Nohavica pochádza z Ostravy. Prvú pieseň napísal už v ôsmich rokoch. Na gitaru hrá od svojich trinástich rokov, pričom pôvodne jeho otec chcel aby hral na husle, k tým ale nepriľnul.

21.4.2013, Čajovňa Aquila Ružomberok

Martin Geišberg a Nany M Hudák

V čajovni Aquila vystúpi skvelý muzikant a pesničkár Martin Geišberg. Spolu s ním vystúpi aj zakladateľ, gitarista a spevák alterfolkovej formácie Shz Nany Nany M Hudák.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM