Zuzana Gadušová Kultúra

PREHĽAD PODUJATÍ: Užite si posledný prázdninový víkend skutočne naplno!

Posledný víkend letných prázdnin si treba užiť naplno. Tak vám dávame pár tipov, kde tie chvíle stráviť. Program začína už od štvrtka, tak si ho nenechajte ujsť.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD PODUJATÍ: Užite si posledný prázdninový víkend skutočne naplno!
Zdroj: Dnes24.sk

Už dnes sa začína program predĺženého víkendu. V obci Stráňavy je pripravený program pri príležitosti 70. výročia SNP spojený s detským popoludním. Program začína od 15:30. Detské popoludnie – rôzne súťaže a hry pre deti pod vedením skúsených animátorov a tiež maľovanie na tvár. Ďalej uvidíte vystúpenie ženskej speváckej skupiny. Môžete tu vidieť slávnostný akt kladenia vencov a kvetov k pamätníku. O 20:00 slávnostné zapálenie vatry a potom sa môžu návštevníci zabaviť na Teplákovej párty v Kultúrnom dome Stráňavy.

V piatok sa rozlúčime v Žiline s prázdninami

V programe kultúrneho leta mesta Žiliny nás čaká v piatok rozlúčka s letom v hudobnej podobe koncertov troch skupín: Off, Billy Barman a Buty na Mariánskom námestí od 18:00 hod.

V piatok všetci nadšenci behu sa môžu zapojiť do 3. ročníka Behu na Dubeň s technicky náročnou, ale o to krajšou bežeckou traťou v prírode a krásnymi výhľadmi na mesto Žilina. Štart je v telocvični ZŠ Budatín (Ulica Slovenských dobrovoľníkov) od 10.00 hod.

V piatok bude aj v Žiline finále beachvoleybalovej ligy na námestí A. Hlinku. A v letnom kine si môžu pozrieť Žilinčania film 60 sekúnd od 20:00 hod., tiež na Hlinkovom námestí.

V sobotu bude v letnom kine na Námestí A. Hlinku film Wall-e od 17:30 hod. a repríza filmu 60 sekúnd o 20:00 hod. A v OC Mirage si môžu Žilinčania v sobotu a nedeľu 30. a 31. augusta pozrieť úžasnú výstavu mačiek od 10:00 – 18:00 hod. Súťažiť sa bude napríklad o najkrajšiu bielu mačku, alebo mačku s čierným kožúškom.

Pár tipov na návštevu múzea

Kysucké múzeum v Čadci pozýva na výstavu viac ako 550 šlabikárov a čítaniek z vyše 140 štátov sveta zo súkromnej zbierky pána Štefana Peteju z Bardejova. K historicky veľmi cenným v jeho zbierke patrí pôvodný Slabikář Cžeský z roku 1547. 28.08.14 – 13.11.14

Hrad Strečno: Výstava „Dobrý ročník“ už po tretí raz predstavuje tvorbu otca – etablovaného umelca – akademického sochára JozefVýstava „Dobrý ročník“ už po tretí raz predstavuje tvorbu otca – etablovaného umelca – akademického sochára Jozefa Mundiera a jeho dcéry, čerstvej absolventky bratislavskej strednej umeleckej školy, Veroniky Mundierovej. Výstava bude súčasťou prehliadky hradu Strečno. Sprístupnená bude do 31. októbra.

Budatínsky hrad: Od dnešného dňa bude pre verejnosť sprístupnená výstava s názvom „ZAČNITE s vysťahovaním!“ Venovaná je bojom SNP v novo zrekonštruovanej veži Budatínskeho hradu.Výstavu si môžu Žilinčania ale aj návštevníci pozrieť do 31. októbra 2014.

Rajecké Teplice: Od dnes si môže verejnosť pozrieť historickú prechádzku dejinami dopravy od praveku po súčasnosť, modelové koľajisko, inštalácia železničnej stanice z medzivojnového obdobia. Návštevníci v Múzeu dopravy Rajecké Teplice v budove železničnej zastávky uvidia skutočnú železničnú traťmajstrovskú drezinu, techniku používanú na železnici v minulosti či ukážku historickej dopravnej kancelárie. Pre detského návštevníka je možnosť zahrať sa s historickým modelovým koľajiskom. Sprístupnená verejnosti bude až do 30.12.2014.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM