Iveta Hrabovská Rôzne

PREHĽAD: Od 1. septembra sa zmenia ceny IC vlakov

Od 1. septembra sa zmení cenník cestovného v IC vlakoch. Ľudia budú môcť v niektorých kategóriách cestovať lacnejšie a kupovať neobmedzené množstvo lístkov. Zmeny sa dotknú aj stanice Žilina.

Cestujúci si však musia dať pozor! V predpredaji si kúpiť lacnejšie lístky ešte nemôžu, aj keď plánujú cestovať napríklad až v septembri. „Aj predpredaj cestovných lístkov je podľa nového cenníka platný až od 1. septembra,“ upozornil hovorca ZSSK Tomáš Šarluška.

[color=#0033cc]­Kompletný nový cenník nájdete [link=http://www­.slovakrail.sk/fi­leadmin/Dokumen­ty/2012_pdf/ic_2012_09_c­ennik.pdf]TU[/lin­k][/color]

Počet lístkov nebude obmedzený[/si­ze][/color]

Počet lístkov v jednotlivých kategóriách už nebude obmedzený. Do teraz to fungovalo tak, že pri kúpe lístka 60 až 9 dní pred odchodom vlaku bola cena najnižšia, ale počet miest bol tým pádom obmedzený.

Od septembra to už ale nebude platiť. Za najlacnejšiu cenu si bude môcť kúpiť cestovný lístok ľubovoľný počet cestujúcich. Rovnaké zmeny nastanú aj pri kúpe lístka 8 až 1 deň pred odchodom. Ani tu už nebudú platiť obmedzenia na to, koľko ľudí si môže kúpiť cestovné za zvýhodnenú cenu.

Najnižšia cena aj deň pred odchodom[/size][/co­lor]

Niektoré IC vlaky budú ponúkať lístky vždy, aj v deň odchodu vlaku, za najnižšiu cenu.

Napríklad IC vlak Kriváň z Bratislavy do Košíc, bude mať každý deň jazdy len cestovné za najnižšie ceny.

IC vlak Tatran bude mať od pondelka do štvrtka tiež lístky za najnižšie cestovné a v piatok a v sobotu už bude cena závislá od toho, v akom časovom predstihu si pasažier cestovné lístky kúpi.

IC vlaky Rysy a Gerlach z Bratislavy do Košíc však budú mať 31. 10. všetky lístky len v najdrahšej cenovej kategórii, bez ohľadu na to, kedy si ľudia cestovné kúpia.

Rovnako tak aj IC vlak Kriváň, a to 4. 11. z Košíc do Bratislavy.

Žilina24/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM