Perfektný štart dňa: Premeňte obyčajnú omeletu na gurmánsky zážitok
Vajíčka k raňajkám jednoducho patria. Ozvláštnite si začiatok dňa a skúste si pripraviť omeletu trochu inak.
O vajíčkach a o tom, či sú alebo nie sú zdraviu prospešné, sa toho už napísalo naozaj veľa. Niektorí naznačujú cholesterol a živočíšne tuky, iný hovoria o úplnom opaku, a síce neoceniteľnom zdroji výživných bielkovín, ktoré potrebujú nielen svalovci, ale aj vy a vaše deti pre zdravý rast a vývoj.
Každopádne, nech sa lekárske a výživárske teórie akokoľvek rozchádzajú, faktom je, že primeraná dávka vajíčok nikdy nie je na škodu. Táto základná surovina každej domácnosti je isto vhodná na raňajky a odštartuje vám aj vašim deťom úspešný deň.
Aby ste nesiahali vždy len po klasickej úprave varením alebo nerobili dokola tú istú praženicu, ponúkam recept na najlepšiu omeletu, ktorá má v sebe malé prekvapenie.
Salámovo-pórová omeleta (pre 4 osoby)
Potrebujeme:
- 50 g suchej salámy,
- jeden menší pór,
- 2 lyžice olivového oleja,
- 6 vajec,
- K-Classic biely jogurt,
- vegeta, soľ.
Postup:
Salámu a pór si nakrájame. Na mierne rozohriatu panvicu dáme olej a okamžite pridáme osmažiť salámu.
Vzápätí aj nasekaný pór. Rozšľaháme si vajíčka, ochutíme ich soľou a vegetou a prichádza malé prekvapenie v podobe jogurtu.
Pridáme asi tri lyžice a dôkladne ešte rozšľaháme, krásne omeletu zvláčni a zjemní.
Zmes vajec nalejeme na panvicu s pórom a salámou, prikryjeme pokrievkou (tá je dôležitá, aby sa vajíčka zatiahli aj z vrchu), stíšime plameň na minimum. Hotové máme, keď na povrchu omelety už nič nie je tekuté.
Náš tip: Suchú salámu môžete pokojne nahradiť klasickou dusenou šunkou, ak ju máte radšej, alebo občas skúste kalorickejšiu záležitosť v podobe údenej slaninky.
Pre všetky potrebné ingrediencie na varenie sa zastavte v obchodnom reťazci Kaufland.
Foto: Ilustračné
(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy