Adela Fruckova Kultúra

Predĺžený veľkonočný víkend v Žiline? 10 tipov na akcie, kde sa nudiť iste nebudete

Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? Pri rozhodovaní, kam vyraziť počas Veľkej noci, vám môžu pomôcť tipy našej redakcie na zaujímavé podujatia, ktoré sa budú konať počas nastávajúceho predĺženého víkendu v Žiline.

Ilustračný obrázok k článku Predĺžený veľkonočný víkend v Žiline? 10 tipov na akcie, kde sa nudiť iste nebudete
Zdroj: VLN

JASNÉ, V POHODE 24.3. o 19:00, Mestské divadlo Žilina

Príďte sa dnes kultúrne obohatiť do Mestského divadla Žilina. Autorská inscenácia mladej režisérky Sivie Vollmannovej vznikla na objednávku žilinského divadla v rámci snahy poskytnúť priestor začínajúcim divadelným tvorcom. Tragikomická výpoveď mladých ľudí rýchlej a zdanlivo povrchnej generácie.

Film: Kandidát 24.3. o 20:00, Klub Kolečko

Ajk ste milovníkmi netradičného slovenského filmu, možno vás poteší, že vo štvrtok, deň pred pracovným voľnom, sa bude v Kolečku zdarma premietať Kandidát. Príbeh filmu Kandidát sa odohráva počas dvoch mesiacov kampane pred nekonkrétnymi prezidentskými voľbami v jednej konkrétnej krajine.

ZELENÝ ŠTVRTOK V EMÓCII 24.3. o 21:00, Emócia

Každý pravý rastaman sa už teraz teší na ZELENÝ ŠTVRTOK! Oslávte ho v Emócii, tento veľký REGGAE sviatok s nabitou zmesou reggae, dancehallu, junglu a hip hopu. Môžete sa tešiť aj na DJ SPLIFF-a, ABNORMAN a Mc GREM z Poľska. Na tejto párty si môžete ozdobiť veľkonočné vajíčka!

Kateřina Stupecká (Cz): Kašpar Andrea Miltnerová a Jan Komárek (Cz): Tanec magnetickej balerínky 24.03.16 o 19:00, Stanica Záriečie

Dve tanečné sóla s výraznou súhrou pohybu a svetla. Jeden svetelný dizajnér a dve tanečnice – dve postavy, ktoré v sebe ukrývajú niečo krásne, tajomné až znepokojujúce.

DEADLY HUNTA live at Kolečko 25.3. o 20:00, Klub Kolečko

Svetoznámy Ganja Man a Dancehallova superstar DEADLY HUNTA sa pri príležitosti vydania nového albumu Supa Heru predstaví na veľký piatok aj u nás v Kolečku. Nebude to ale len tak obyčajný koncert. Celá párty sa bude niest v štýloch: Hip-Hop, Reggae, Dancehall a na záver Drum & Bass, aby si prišli na svoje naozaj všetci.

Fascinujúce cicavce 25.3. – 22.6., Budatínsky zámok

Považské múzeum v Žiline pripravilo novú prírodovednú výstavu v severnom paláci hradu Strečno, ktorá na jednom mieste a zblízka ponúka nevšednú možnosť vidieť v najmenšom rozlíšení až 22 druhov cicavcov. S využitím moderných spôsobov inštalácie vytvára autentickú atmosféru prostredia, v ktorom naše cicavce skutočne žijú.

VITAJTE DOMA S DUŠANOM JAMRICHOM 26.3. o 19:00, Mestské divadlo Žilina

Soňa Műllerová hostí charizmatického herca Dušana Jamricha. Už počas štúdií herectva na VŠMU stvárnil niekoľko postáv na scéne činohry SND, v ktorých zaujal tak výrazne, že hneď po promócii v roku 1970 bol do súboru angažovaný.

Expozície PMZA otvorené aj počas Veľkej noci

Považské múzeum v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja otvorí počas veľkonočných sviatkov svoje expozície pre verejnosť mimoriadne aj na Veľký piatok i Veľkonočný pondelok.

Deeper Sounds of House: Dash, Marosh, Adrian, DJ 08 26.03.16 o 20:00, Stanica Záriečie

Večer naplnený rovnými beatmi a kvalitnou muzikou k posluchu aj do tanca v koncepte formátu Boiler Room. Za gramofónmi i konzolami sa objavia postavy, ktoré sa hraniu venujú už desaťročia a stále patria medzi neúnavných propagátorov a milovníkov house music vo všetkých jej odtieňoch.

Swing Your Life Tour – Žilina 26.3. o 21:00, Klub Kolečko

V sobotu vás čaká večer plný elegancie a šarmu, ktorý vás zavedie do tajov rokov 20. až 50. Dobový dresscode bude tou najväčšou odmenou pre oko, ale ani vaše ostatné zmysly neostanú nepotešené. Uchu budú lahodiť rezidentní dji Swing Your Life a umocňovať náladu bude saxofonistka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM