Soňa Vanovčanová Kultúra

Prázdniny sú za dverami: Kam v Žiline cez víkend?

Školský rok končí a my sa môžeme tešiť na množstvo podujatí nielen pod strechou, ale aj vonku. Čo prinesie prvý prázdninový víkend? Akcie, ktoré si nechcete nechať ujsť.

Ilustračný obrázok k článku Prázdniny sú za dverami: Kam v Žiline cez víkend?
Zdroj: Mesto Žilina

Festival animovaného filmu:

Fest Anča

Štvrtok – nedeľa, 28. júna – 01. júla 2018, viaceré miesta v Žiline

Koncom júna sa Žilina už tradične premení na hlavné mesto animácie. Jedenásty raz sa tu bude konať Medzinárodný festival animácie Fest Anča. Ako jediný na Slovensku prináša každý rok krátke a celovečerné animované filmy pre dospelého diváka, ako aj pre deti. Opäť budete mať možnosť v Žiline stretnúť filmárov, hudobníkov či tvorcov počítačových hier, ktorí patria k špičke súčasného tvorivého sveta.
Samostatným zážitkom je paralelné festivalové podujatie Game Days v Novej synagóge, počas ktorého sa predstavia hviezdy nezávislého videoherného neba. Aj tento rok Fest Anča myslí na najmladších divákov. Opäť sa môžete tešiť na rodinné premietania v Bábkovom divadle, ale aj na detské filmy, aké sa u nás v kinách ani v televízii nepremietajú.
Šetrite si sily na koncerty, nočné projekcie alebo nočné hranie videohier na veľkom plátne. Podrobne na www.festanca.sk.

Prehliadka múzea:

Víkend dobrých vysvedčení

Piatok – Nedeľa, 29. júna – 1. júla, expozície Považského múzea

Ak si dostal vysvedčenie a si so svojimi výsledkami spokojný, príď sa pochváliť do ktorejkoľvek expozície s vysvedčením a ako odmenu od nás dostaneš vstup zadarmo. Platí len pre dieťa s aktuálnym vysvedčením, vstupné pre sprievod je spoplatnené podľa aktuálneho cenníka.

Divadelné predstavenie:

Predstavím ťa oteckovi

Nedeľa, 1. júla, 19.00 hod., Veľká scéna Domu odborov

Čo všetko sa môže zomlieť, ak váš nastávajúci túži spoznať vašich rodičov, lenže otecko vlastne nie je vaším oteckom? Zašmodrchaná zápletka plná nečakaných zvratov od najvychytenejšieho súčasného britského dramatika, autora vyše osemdesiatky celosvetovo uvádzaných hier – majstra situačných komédii Sira Alana Ayckbourna, umožňuje naplno zažiariť brilantným výkonom Kamily Magálovej a Jozefa Vajdu.
Ako prekonávajú zrelí aristokrati nečakané krízy? A vydrží či nevydrží skúšku ohňom vzťah nezodpovedných snúbencov? Partnerskými kotrmelcami prekvapia vychádzajúce herecké hviezdy Mary Havranová a Juraj Bača.

Hrajú : Kamila Magálová, Mary Havranová, Jozef Vajda, Juraj Bača
Réžia: Ľubomír Vajdička

Uvítanie prázdnin:

LUCKYfest 2018

Sobota, 30. júna, 10.00 hod., eXtreme park Žilina

1. Ročník LUCKYfest 2018 vám prináša zábavu pre celú rodinu. Čo vás čaká na festivale? Počas celého dňa vás bude sprevádzať moderátor BINĎO a DJ Johnny Bee.

10:00 – 17:00 hod. Super detský svet

  • vystúpenie Super tanečníka /Johnyho Mečocha/ so svojou skupinou
  • Super tanečná škola so Super tanečníkom
  • autogramiáda so Super tanečníkom
  • detské zábavné atrakcie ZDARMA
  • tvorivé dieľne
  • maľovanie na tvár
  • súťaže
  • tombola
  • MiniDisco pre deti

17:00 – 20:00 hod. Otto Weiter SHOW /poznáte zo SENZI TV/

Vystúpenie interpretov:

  • Otto Weiter
  • Andrea Fischer
  • Eva Máziková
  • Robo Kazík
  • DUO Ondrej a Mirka

20:00 – 02:00 hod. CZ/SK párty s DJ Johnny Bee

Hosť večera KMEŤOBAND

Tombola a voľná zábava s DJom pri skvelej československej hud­be

Športové podujatie:

Hýbsa day

Sobota, 30. júna, od 9.00 – 18.00 hod., Hlinkovo námestie

Aj druhý ročník HÝBSA Slovensko prináša športovo-zábavné dni HÝBSA days. Registrovať sa môžete na stránke hybsa.markiza.sk, kde získate všetky informácie o jednotlivých disciplínach. Výťažok zo štartovného prerozdelí Nadácia televízie Markíza medzi nemocnice v miestach podujatí na zlepšenie podmienok detských oddelení.

Na stretnutie s vami sa už teraz tešia ambasádori Lenka, Roman a Gizka. Okrem športových disciplín sa môžete zabaviť aj na tanečných workshopoch Street Dance Academy a Laci Strike, či koncerte obľúbeného speváka Mira Jaroša.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM