Iveta Hrabovská Rôzne

Prázdniny sa začali aj 680 žilinským prvákom

Svoj prvý školský rok má za sebou aj Marek (6), ktorý zvládol triedu pre nadaných žiakov na výbornú.

Letné prázdniny sa oficiálne začínajú až 2. júla, pre žiakov a študentov však začali odovzdaním vysvedčenia. Ako informoval hovorca ministra školstva Michal Kaliňák, koncoročné vysvedčenie si prevezme takmer 434 500 žiakov základných škôl, približne 270 000 žiakov stredných a viac ako 34 800 žiakov špeciálnych škôl.

**„Slávnostný akt sa uskutoční v 2 202 základných školách, 736 stredných školách a 365 špeciálnych školách. Na prvom stupni základných škôl si vysvedčenie prevezme 200 000 žiakov a na druhom stupni základných škôl bude vysvedčenie preberať viac ako 234 000 žiakov,“ **doplnil informáciu Kaliňák.

Svoje prvé vysvedčenie má aj nadaný Marek (6)[/color][/size]

Medzi nadanými žiakmi na Základnej škole Sv. Gorazda bol aj Marek (6), ktorý sa počas desiatich mesiacov naučil výborne písať, vyniká v matematike a angličtine:// „Naša celoročná téma boli dinosaury, preto ako darček od pani učiteľky sme dostali pokladničku s našim dinosaurovským menom. Na odovzdávanie vysvedčenia som sa veľmi tešil, ale teraz sa teším sa na leto, lebo budem chodiť kajakovať a hráť tenis.“//

Žiaci sa od dnes môžu tešiť z letných dvojmesačných prázdnin. Škola im po dlhých dňoch oddychovania otvorí svoje brány až 2. septembra.

Učenie aj cez leto: 8-ročné deti prijali na univerzitu. Viac [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.137588_U­cenie-aj-cez-leto:-8-rocne-deti-prijali-na-univerzitu]TU[/lin­k] Deviataci so slzami v očiach. Viac [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.137639_Pos­ledny-den-v-skole:-Deviataci-so-slzami-v-ociach!-]TU[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM