Soňa Vanovčanová Kultúra

Prázdniny sa krátia: Čo prinesie posledný týždeň v Žiline?

Posledný prázdninový týždeň sa rozhodne nebudete nudiť. Prázdniny sa síce schyľujú ku koncu, no kultúrne leto bude pokračovať až do októbra.

Ilustračný obrázok k článku Prázdniny sa krátia: Čo prinesie posledný týždeň v Žiline?
Zdroj: Dnes24.sk

Výtvarný utorok

Utorok, 28. augusta, o 17.00 hod., Sad SNP

V rámci Žilinského kultúrneho leta pripravilo mesto Žilina pre milovníkov umenia tvorivé podvečery. Sad SNP sa vďaka nim premení každý augustový utorok na výtvarnú dielňu. Ak sa chcete zúčastniť, je potrebné sa na udalosť prihlásiť na art@evasugarova.com vždy najneskôr do 16-tej hodiny v deň konania workshopu. Maximálny počet účastníkov je 20 ľudí. Všetkým záujemcom bude k dispozícii kompletný kresliarsky materiál a nápomocný lektor.

Moulin Rouge

Utorok, 28. augusta, o 20.30 hod. / Stanica Žilina – Záriečie

Paríž, 1900. Moulin Rouge. Nočný kabaret. Tančiareň a zábavný podnik. Jeho majiteľom bol Harol Zidler. Kráľovstvo nočných rozkoší, kde bohatí i chudobní navštevovali mladé a krásne podsvetie. Najkrajšia žena zo všetkých tam bola kurtizána Satine. Hovorili jej iskrivý diamant. Bola to hviezda…

Beh na Dubeň

Streda, 29. augusta, o 10.00 hod., ZŠ Budatín

V poradí 7. ročník športového podujatia s názvom “Beh na Dubeň”. Podujatie je súčasťou Žilinského kultúrneho leta a Bežeckej ligy. Prezentácia od 09:00 do 09:45 hod. v telocvični ZŠ Budatín.

DH Fatranka

Streda, 29. augusta, o 16.30 hod. / Sad SNP / Hudobná streda

Počas svojej existencie sa Fatranka podieľala na propagácii a rozvoji dychovej hudby v regióne severného Slovenska i mimo neho. Svojou umeleckou úrovňou sa zaradila medzi popredné orchestre tejto kategórie v rámci Slovenska. Túto skutočnosť dokumentujú ohlasy a ocenenia na rôznych spoločenských podujatiach, ale aj hodnotenia odborných porôt na súťažiach a festivaloch doma i v zahraničí. Z úspechov spomenieme len niektoré, a to účasť na celoslovenskej súťaži dychových hudieb v Lednických Rovniach, festival Slovenské tango v Bardejove a každoročne usporadúvané promenádne koncerty v našich kúpeľných mestách. Veľmi úspešne si Fatranka počínala na zájazde v anglickom mestečku Saddlewordt, kam bola pozvaná ako hosť zo Slovenska v rámci súťaže dychových hudieb Anglicka. Kapela veľmi úspešne spolupracuje v rámci družobných vzťahov s belgickým mestom Essen.

Kinobus

Štvrtok – Nedeľa, 30. augusta – 2. septembra, od 12.00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Nielen filmový festival a nielen vlastivedná jazda zákutiami Slovenska, vedľajšími cestami a oprášenými kinosálami. Tento rok zamierime do Pienin a na Spiš, stopovať low-cost buržoáziu. Čaká nás minerálny spev vo Vyšných Ružbachoch v podaní miestneho speváckeho zboru a Bolku, taliansky divadelný punk a Kamikadze Barbie z Tony Clifton Circus, goralsko-rusínsky kvíz s divadlom Ramagu, tretie najmenšie mesto na Slovensku, Kino Mier, Kino Tatra, Kino Partizán, výlety, úlety, kráter, trochu nestíhania, sprievodcovia Sigy a Baška draftovaní z Fest Anče, Le Bal, Festen, O slavnosti a hostech a možno aj Paris is burning, kráľovné white trash glamour, jedno až dvoj-chodové menu od výmyslu sveta, oťapené rána, naozajstní šoféri.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM