Igor Petrík Kultúra

Pracovný týždeň je za nami, myslite na relax: 5 tipov, ako stráviť víkend v Žiline

Divadlo, výstavy, alebo koncerty. Spôsobov ako a kde stráviť víkend v Žiline je viacero. Prinášame vám niekoľko tipov.

Ilustračný obrázok k článku Pracovný týždeň je za nami, myslite na relax: 5 tipov, ako stráviť víkend v Žiline
Zdroj: TASR

Hudobnú inscenáciu s pesničkami Hany Hegerovej s názvom Hana, v ktorej excelujú Barbora Švidraňová a Veronika Strapková si môžete pozrieť už dnes o 19.00 v mestskom divadle Žilina. Príbeh sa odohráva v zákulisí divadla, ktoré pripravuje večer o Hane Hegerovej, ktorá svoju profesionálnu dráhu začínala práve na doskách žilinského divadla. Hlavná hviezda súboru sa však nečakane rozhodne z divadla odísť. V predstavení ju má narýchlo nahradiť mladá absolventka herectva z hlavného mesta. Jej príchod rozvíri zdanlivo pokojné provinčné vody a zrazu nič nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá…

Milovníci fotografie i široká verejnosť môžu navštíviť autorskú výstavu Mariána Závackého s názvom „Dokumentárna fotografia.“ Diela úspešného fotografa nielen v rámci regiónu, ale i na medzinárodnej úrovni sú vystavené od dnes do 28. januára v Makovického dome, v pracovných dňoch od 8.00 do 16.00 hod.

V piatok štartuje aj výstava s názvom Zbierajú. Je spoločným projektom dvojice autorov – grafického dizajnéra Marcela Benčíka a šperkárky Lucie Gašparovičovej. Pre Považskú galériu umenia v Žiline spoločne vytvorili autorskú inštaláciu, kolekciu, v ktorej tematicky spracúvajú fenomén zbierania a zberateľstva. Potrvá do 1. februára.

Kto si chce okoreniť sobotný večer, môže zavítať do mestského divadla. O 19. 00 hod. začína provokatívna čierna komédia Sexuálna perverzita v Chicagu. Sériový zvodca Bernie a jeho nesmelý kolega Danny si nenechajú ujsť jedinú príležitosť na to, ako zbaliť nejakú babu. Kým sa Danny nezaľúbi do Deborah…

Nový ročník cyklu Vážna hudba nevážne otvorí koncert Hŕstka: Vladislav Šarišský & Roman Harvan. Uskutoční sa v nedeľu o 20.00 hod. na stanici Žilina-Záriečie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM