Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Práce na privádzači Lietavská Lúčka pokračujú: Pozrite si letné FOTO

Stavba diaľničného privádzača Lietavská Lúčka by mala byť ukončená o rok. Pozrite sa, ako vyzerajú súčasné zábery z miesta výstavby.

Ilustračný obrázok k článku Práce na privádzači Lietavská Lúčka pokračujú: Pozrite si letné FOTO
19
Galéria
Zdroj: Národná dialničná spoločnosť

Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR zazmluvnilo dve miliardy eur z eurofondov v rámci Operačného programu Integrovaná infraštruktúra (OPII). Financie by mali putovať aj do Žilinského kraja i priamo na výstavbu žilinského úseku diaľnice. Informovala o tom tlačová hovorkyňa MDV SR Karolína Ducká.

V doprave sa s prispením fondov EÚ realizujú podľa Duckej najmä veľké, technicky náročné infraštruktúrne projekty. Doteraz Európska komisia schválila podľa jej slov štyri veľké projekty. „V júli zároveň predložilo ministerstvo dopravy na schválenie ďalšie tri veľké projekty, a to výstavbu úseku diaľnice D1 Lietavská Lúčka – Višňové – Dubná Skala, úsek diaľnice D3 Čadca Bukov – Svrčinovec a projekt nákupu 25 regionálnych elektrických vlakov,“ upresnila.

Situácia v Lietavskej Lúčke

Podľa hovorkyne Národnej diaľničnej spoločnosti Michaely Michalovej výstavba úseku D1 Lietavská Lúčka – Višňové – Dubná Skala napreduje. Prebiehajú práce na väčšine stavebných objektov so schválenou projektovou dokumentáciou. Pracuje sa na realizácii mostných objektov, oporných a zárubných múroch, preložkách inžinierskych sietí a konštrukčných vrstvách diaľnice.

„V križovatke Lietavská Lúčka sa realizujú práce na mostoch, oporných múroch, cestných objektoch a preložkách inžinierskych sietí. Situácia s prácami v križovatke Lietavská Lúčka sa v priebehu posledného mesiaca zlepšila posilnením kapacít Zhotoviteľa," dodala Michalová.

Pozrite si FOTOGALÉRIU

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM