Adela Fruckova Kultúra

Pozrite si to v OBRAZOCH: Žilinou prešiel veľký karnevalový sprievod

Dnes naše mesto oslavuje fašiangy a to v podobe už dvanásteho ročníka karnevalového sprievodu s dobrou náladou, slnkom a aj hojnou účasťou. Pozrite si fotografie priamo z miesta.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si to v OBRAZOCH: Žilinou prešiel veľký karnevalový sprievod
Foto: Adela Fruckova / Zdroj: Dnes24.sk

Karneval je považovaný za jedno z najväčších podujatí v Žiline a zároveň za najväčší fašiangový festival na Slovensku. Počas neho sa v uliciach mesta pohybuje a zabáva množstvo rôznych maškár a zvláštnych bytostí, príšer, netvorov, ktoré tancujú, spievajú a zabávajú sa.

Fašiangový kráľ

Festival každoročne sprevádza fašiangový kráľ a kráľovná. Nechýbajú ani typické slovenské tradície späté s fašiangami ako pochovávanie basy. „Tieto sviatky si chceme každý rok takto tradične uctiť, nakoľko je akcia obľúbená u ľudí a prikladáme dôraz na ľudové zvyky a slovesnosť. Prechod jari si tak už vôbec v Žiline nemôžeme predstaviť bez týchto žilinských Benátok,“ povedala pre Žilina 24 Inga Dolníková, predstaviteľka odboru kultúry, športu, cestovného ruchu a regionálneho rozvoja v Žiline.

Dobrá nálada

Na námestí panuje dobrá nálada, všade rozvoniavajú tradičné pochúťky a diváci si môžu dosýta vychutnať aj kultúrny program. Mesto tentokrát nakúpilo škrabošky pre širokú verejnosť a tak sme sa aj my mohli udalosti zúčastniť so všetkým, čo k tomu patrí. Ak ste túto show premeškali, nezúfajte a odkrojte si trošku z dnešného farebného potešenia prostredníctvom našej galérie.

Žilina ožila karnevalovým sprievodom
39
Galéria
Foto: Adela Fruckova / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM