Monika Földešiová Rôzne

Poukázať chcú na zmysluplné hodnoty

Máme sa s čím podeliť je motto týždňa dobrovoľníckych aktivít medzinárodného festivalu práce s deťmi a mládežou Bambiriáda 2011, ktorý sa uskutoční od 13. do 21. mája v Žiline, Námestove, Dolnom Kubíne, Liptovskom Mikuláši, Ružomberku a Martine.

Na Bambiriáde chcú organizátori podľa predsedníčky Rady mládeže Žilinského kraja Dariny Čiernikovej ukázať mladým ľuďom i širokej verejnosti zmysluplné hodnoty. „Schopnosť darovať čas, radosť, zážitky, nápady, šťastie, vedomosti, nadanie, záujem o druhých a okolie. Podelenie sa o skúsenosti, ktoré obohacujú život a mali by vždy ostať jeho dôležitou súčasťou. Toto darovanie je dobrovoľné, nedá sa vyčísliť peniazmi,“ povedala Čierniková.
Zdôraznila, že v detských a mládežníckych organizáciách, centrách voľného času a iných zariadeniach venujúcich sa deťom a mladým ľuďom pracuje mnoho dobrovoľníkov, ktorí dokážu systematicky robiť život vo svojom okolí krajším a bohatším. „Dobrovoľníci – mladí ľudia uskutočnia rôzne krátkodobé aktivity, ktoré by mali zmeniť okolie v meste či obci a vyvrcholením celého týždňa bude sobota 21. mája 2011. Dobrovoľníci v uvedených mestách v bambiriádnom programe zaujímavými aktivitami deťom, mládeži a ostatným obyvateľom Žilinského kraja predstavia svoju dobrovoľnícku prácu. Podrobný program Bambiriády nájdete na internetovej stránke www.bambiriada.sk,“ dodala Čierniková.
Záštitu nad Bambiriádou prijali predseda Žilinského samosprávneho kraja Juraj Blanár a primátori miest.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM