Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Pomôžte ochrániť Hájik pred diviakmi: Mesto pozýva na dobrovoľnícku akciu

Mesto Žilina má dlhodobo problém s premnoženou diviačou zverou. Jedným z riešení je aj vyčistenie pozemkov, kde sa diviaky zdržujú.

Ilustračný obrázok k článku Pomôžte ochrániť Hájik pred diviakmi: Mesto pozýva na dobrovoľnícku akciu
1
Galéria
Zdroj: pixabay

Boj s diviačou zverou je pre Žilinu dlhodobým problémom. Naše mesto trápia už viac ako sedem rokov. Hoci sa vykonalo niekoľko opatrení, divú zver sa nepodarilo úplne vyhnať do dostatočnej vzdialenosti od žilinských sídlisk a mestských častí.

Diviaky sú premnožené a pre hľadanie potravy chodia do bezprostrednej blízkosti ľudských príbytkov. Aj preto Mesto Žilina organizuje ďalšiu z brigád, ktorá má zamedziť zdržiavaniu sa diviakov v katastri mesta.

Počas dobrovoľníckej akcie sa vyčistia a upravia zanedbané pozemky, s cieľom zabrániť zdržiavaniu diviačej zveri na sídlisku. Informovala o tom hovorkyňa Mesta Žilina Barbora Zigová.

„Dovoľte mi preto pozvať Vás na túto akciu, ktorá sa bude konať v sobotu 24. marca 2018 od 8.00 hod. V blízkosti ulice Mateja Bela na Hájiku aj za účasti primátora Žiliny Igora Chomu,“ uviedla Zigová.

„Snahou mesta Žilina je aj takýmto spôsobom pomáhať obyvateľom nášho mesta v rámci kompetencií a možností, ktoré mesto má,“ doplnila.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM