Iveta Hrabovská Rôzne

Policajtky a anjeli budú radiť, ako rozumne piť

Žilina sa zaradila k tridsiatim šiestim mestám Slovenska, v ktorých sa 2. júla uskutoční Deň zodpovednosti. Odborní pracovníci budú poskytovať špeciálne poradenské služby a vykonávať bezplatné pečeňové testy.

V piatich mestách – Bratislave, Trnave, Žiline, Prešove a Košiciach bude možné stretnúť hostesky prezlečené za policajtky, či anjelov, ktoré budú prezentovať prevenčné programy najväčších výrobcov piva na Slovensku.

Predseda výboru NR SR pre zdravotníctvo, primátor Košíc Richard Raši podporil túto myšlienku. „Ak hovoríme o zodpovednosti, treba si uvedomiť aj zodpovednosť rodičov za ich potomkov. Len za posledný rok sme riešili 459 prípadov konzumácie alkoholu mladistvými na území nášho mesta, z toho bolo 97 detí pod 15 rokov. A to je len špička ľadovca, ktorú sme odhalili. Konzumácia alkoholu medzi deťmi je veľmi rozšírená," povedal Raši a zároveň uviedol, že mesto bude v budúcnosti pokutovať rodičov detí, ktoré budú konzumovať alkohol.

Prezidentka SZVPaS Júlia Hurná doplnila, že významným prostriedkom prevencie pri nadmernom užívaní alkoholu je dostatočná informovanosť.// „Preto budú mať pracovníci RÚVZ aj naše letáky a informačné materiály,//“ doplnila.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM